miércoles, 26 de mayo de 2010

Col·lapsat



Col·lapsat. Col·lapsat m’he sentit al ficar-me davant del nou ordinador.
Es cert que de vegades la més insignificant de les circumstancies pot desencadenar episodis que no haguessis pensat mai. El simple fet de tocar amb la ma un got d’aigua m’ha ocasionat un maldecap d’allò més gran. Bé, no tants sols va ser tocar un got, en realitat va esser tombar un bol ple de llet a sobre la torre del ordinador; focs artificials, fums de colorets, empastifada de paret i terra amb la conseqüent esbroncada de la senyora, i ja posats a fer, 700 euros de l’ala per renovar el parc d’ordinadors. Sort que m’he ho he plantejat com la meva petita contribució a la solució de la crisis econòmica mundial, això si, a costa de incrementar la meva crisis econòmica particular.
Però bé, ja tornem a tenir un ordinador per a continuar ficant reflexions en aquesta petita finestra, tot i fent un cop d’ull al meu territori.
Degut al desgraciat incident “aquàtic” porto bastants dies sense escriure rés, com ben bé em recorda algun dels soferts visitadors d’aquesta pagina i tot just, al ficar-me davant del nou teclat es planteja l’etern dilema: ...i desprès de tants dies per on començo...? Va, cap problema, segur que tindré bastants temes per a reflexionar, però..., intento visualitzar algun tema actual del nostre poble i no trobo rés,.... no pot ser, repassem, mmmmmm no, no hi ha manera de trobar rés interessant. Es possible que en un més no hagi cap tema, actual i punyent, al nostre poble per a tractar?. Home cap tema, cap tema si..., per exemple, l’organització per part d’algun Maulet de la catalaníssima Feria d’Abril..., home, que vols que et digui, algo amb més de substancia...., a veure..., ah sí.. la presentació d’un grup anomenat “Veïns d’Ascó”, ....???????????, siguiente,....., algo més, no ho se, pensa..,pensa.., mmmmmmmmmm, ...que més?, bé canviem, provem amb efemèrides, a veure...., ..si..,home, mira, ves per on d’aquí 10 dies farà un any de la Jornada de Portes obertes - versus- inauguració de la Residencia de la Gent Gran, 365 dies ja han passat i “lo mas caliente esta en ....l’aigüera” que va di aquell... Perquè es va fer aquella pseudo inauguració ?, era qüestió únicament de fer-se la foto l’antic i encara omnipresent alcalde? Un any ja ha passat i allí els únics que han guanyat son els d’Endesa amb el consum de llum, hores i hores de bombetes solitàries enceses....,l’únic signe de vida d’aquella emblemàtica obra en la que tanta pressa alguns van donar-se’n per a fer com si la inauguressin..... ah! si, a propòsit, amb relació al tema d’obres: recordo que, fa ja dos mesos, en un article de l’antic alcalde publicat a la Veu de Flix, em va sobtar que aquest fes tot un exercici de auto col·locació de medalles( quasi veig al Màgic Andreu) adjudicant-se l’autoria de totes les obres realitzades en els darrers anys a la nostra població; vaig pensar, home, al proper numero de la Veu els socialistes ficaran les coses al seu lloc, perquè és públic i notori que, entre d’altres, tota la remodelació del casc antic va esser preparada per l’equip de l’Antoni Sabaté, que tot el projecte de rehabilitació del meandre, més de 6 milions d’euros, que la ministra Cristina Narbona és va trobar a un calaix del seu ministeri va ser també perquè l’antic alcalde va preocupar-se de prepara-ho i de demanar-ho,...a cadascú el seu. Però ves per on, quina sorpresa la meva quant al repassar la Veu d’aquest més veig que els socialistes no diuen ni piu, de que si aquests projectes ja eren meus, que jo també passava per aquí....,
En fi, quedo convençut, de totes totes, de que som un poble afortunat, encara que no ho sembli, tenim dos alcaldes, no tots els pobles ho poden dir,... però, la veritat, no se si això és molt bo o molt dolent.
Va! tampoc val tan la pena aquest tema per escriure d’ell. Decididament avui no tinc el dia inspirat, pot esser dema.., si dema, dema serà un altre dia....

14 comentarios:

  1. m'alegro de tornar-te a llegir!!!

    un petonàssssss

    ResponderEliminar
  2. Tens tota la raó del món, no hi ha cap tema nou, perquè Flix no "tira" endavand, no hi ha feina a les obres del riu, no hi ha feina a la residència i per a postre els empresaris del poble tenen contractats immigrans i la gent del poble?????????? no tinc res en contra del immigrans, però que farem la resta. Avui he anat a demanar feina a la fruita i res colapsat, a la construcció i colapsat. Espero que em truquin de la parada, aveure si tinc sort! Recientment he vist un veí del poble que busca menjar pels contenidors hi ho he trobat molt patètic però potser jo siré el següent si això continua així.

    ResponderEliminar
  3. Es veritat que ara a la Residencia demanen gent a una titularitat que no te res a veure amb la que molta gent ha estat preparant-se?.

    ResponderEliminar
  4. Es veritat que ara a la Residencia demanen gent a una titularitat que no te res a veure amb la que molta gent ha estat preparant-se?

    Dons si, quatre mesos de estudis i no ha valgut per res, patètic,haure de cambiar de poble i empadronam al poble vei, mal em pesi.

    ResponderEliminar
  5. És dolentíííííssim tenir dos alcaldes, a més a més els de Flix són funcionaris tots dos i del mateix sector, l'educació!!! Aixó si, són molt educats, però uns cínics sense escrúpols.
    Per a més inri, l'oposició dins el govern de l'Ajuntament "brilla por su ausencia".

    Què tranquils dormen sabent que mai els hi faltarà la feina, en el pitjor dels casos en lloc de menjar canalons menjaran sigrons que són ben bons.

    Per acabar una frase celebre:
    "Amb el menjar, no s'hi juga"

    ResponderEliminar
  6. No es ni bo ni dolent, lo que vol dir que Flix es un cadàver on s'hi apleguen els carronyaires i tots los de la seua espècie, llavors és NATURAL.

    ResponderEliminar
  7. Anònim de les 10:04, n'estic fart que sempre parleu dels funcionaris amb despreci. Tu no has pogut ser? Per quin motiu?. No tens collons ni capacitat per prepara-te unes oposicions i aprovar-les?. Que tens enveja?. Fas pena!!!

    ResponderEliminar
  8. Anònim de les 02:40, si estàs fart guarda els sigrons per mi.
    De capacitat m'en sobra i de collons...
    Jo tinc oposicions cada dia, perquè sóc autònom, la gent em posa nota cada dia, i si no els hi agrada la meva feina, ja no tornen més en el millor del casos, o em posen una denúncia en el pitjor.
    A més, en qualsevol moment em puc quedar sense feina, llavors serà l'hora de compartir els sigrons dels que estareu farts.

    No m'estranya que et faci pena.

    El que no entenc és que els funcionaris no vulgueu, per un moment, posar-vos en la nostra pell.

    ResponderEliminar
  9. Ei ho sabeu que demà fan els examens per oposicions laborals a l'ajuntament. Crec que hi van prop de 40 persones. A veure qui tindra sort i les aprovarà...................

    ResponderEliminar
  10. Que t'obliga algu a ser autònom?. Pot ser que t'ha castigat nostre senyor?. Si no t'agrada, canvia de feina, si ets que pots, clar.

    ResponderEliminar
  11. Dolors Martínez Cervelló14 de junio de 2010, 14:07

    Observacions, sobre els comentaris que fan el grup dels que van a l'aurora, perquè per mi són un grup d'opinió bastant sectaris que tenen un "porta-veu" pel que sembla, bastant informat i culturitzat només cal veure els títols que pose a tots els seus escrits, i dir que són un grup només pel nom que es posa perquè parla amb plural, perquè " ELS que van a l'aurora" és plural, no singular.
    Començarem per l'escrit del dimarts 13 d'octubre del 2009, entenc perfectament que estigui capgirat sobretot quan diu " La munió de gent que hi va assistir a l'aplec Sandanista, jo hi era, sap". I no em vulgui fer combregar en rodes de molí de munió res de res quatre i vostè.
    Segurament la clotxa que s'estava menjant tant feliçment s'he li va diguer d'entragantar, al veure el gruix de representants municipals i naturalment vau passar llista, igual que fèiem al cole als anys del franquisme. Es veu que vostè no ho ha oblidat.
    I de cop i volta se'n dona compte que el seu admirat Pere Muñoz no hi és, bueno no passa res, la qüestió és criticar, i esclar, es quan vostè es torna a capficar, pos home, hauria d'estar content que no es torni a presentar a les próximes eleccions un mal de cap menys però "ojo" que ara pot vindre " logro del Masip", segons aquells de vosaltres que sempre estan a la última de les novetats polítiques miri, li donaré un consell; Perquè no es presenten vostè i els seus savis amics a les próximes eleccions? ( però sense enganyar a la gent sobre a quin partit representant). Segur que ho faran molt més bé del que hi ha ara. Perquè és molt fàcil criticar a la gent, sobre tot si un no dona la cara com vostè, m'agradaria saber a quantes juntes s'ha presentat a la de la social, a la del futbol, o a n'alguna entitat que tinguéssem al nostre poble. Perquè la classe de gent com vostè, que desgraciadament n'hi ha molta aquí al nostre poble; no s'ha mullat mai per ningú. Vostè és un d'aquells que "tenen molta llana al clatell" vulgarment es diu "llanut"

    ResponderEliminar
  12. Dolors Martínez Cervelló14 de junio de 2010, 14:19

    ( continuo )

    Dilluns 5 d'octubre del 2009.
    Sobre la teva publicació de " Emparedat".
    Emparedat hauria d'estar vostè, quan he llegit aquest escrit m'ha sortit la vena més perillosa que tinc, que per desggràcia per vostè és roja.
    M'ha fet molta gràcia per no dir pena, l'excusa que hi posa per traure's la pantxada que des de fa temps porta dins teu. L'excusa dels futurs "inquilinos" a la residència. ESCLAR! No tenen res a fer que anar mirant les parets que tenen davant de la residència. Segur que aquestes persones( les que vindran) tenen la ment més oberta que vostè, i no li donen importància ni s'escandalisarant tant com vostè. Perquè vostè es "retrata" molt bé. Posa com ara sembla que torna a reviscolar la democràtica falange, cosa que a la meva poca intel·ligència em fa pensar que ha naixut una esperança per vostè de que el " yugo y las flechas y el cara al sol", tornaran a aixecar la desvalguda Espanya. Que reepublicants i socialistes s'han empenyat a destruïr. Miri, li dic això perquè jo quan sento a algú parlar com una mena de despreci a la memòria històrica, tinc que dir que se'ls hi veu el "plumero" de l'àliga. "¡ Viva la democracia!"

    ResponderEliminar
  13. Dolors Martínez Cervelló14 de junio de 2010, 14:39

    I per últim d'aquesta nit...

    La teva publicació sobre "Socarrat".

    Vostè està socarrat i jo m vaig quedar freda al llegir, el seu comentari sobre la revista de " Misèria i Companyia" i tinc que confessar que a mi tampoc em va agradar gents, per això vaig fer el que una mare de un dels "cobards" i execrables nois componenents d'aquest "fanzine". Demanés perdó a tots els pares de les pubilles.
    Segons cosa, estic molt orgullosa perquè el meu fill Víctor Mani Martínez també anés a demanar perdó als parles de les pubilles. I també estic molt orgullosa de que no tingui cap ideologia perquè no hi ha res més dolent que pertànyer a una ideologia que pel seus escrits diria que és bastant "fascista", almenys és que el sembla, ah! S'he m'oblidava dir-li que el que està dins del portal de Betlem també és el meu fill. I com pot comprovar; de cobard no en te rés, perquè dona la cara. I sobre el comentari que fa sobre l'ajuntament; sobren comentaris. Ostic! Perdoni, perdoni! Sobre el comentari que fa el seu escrit del dia 26 de maig del 2010 amb el títol de "Col·lapsat" també li he de dir que el Maulet de la catalaníssima fira d'Abril, resulta ser, ves per on!, també fill meu, Albert Mani Martínez. Ja sé el que deu d'estar pensant, "vaya" dos terroristes de fills que té aquesta pobra dona, no els voldria per res del món anquells brètols. Doncs miri, doncs sóc una mare que està molt orgullosa dels quatre fills que té; amb els seus defectes i virtuds, que saben donar la cara en tot el que fan. No sé si vostè té fills, però tampoc m'importa, m'agradaria que pugués sentir l'orgull que tinc jo dels meus.
    I per acbar, dir-li que espero que la seva dona hagi tret la "mandonguilla" de davall de la nevera, sinò farà "pudor" a ranci, com vostè.
    I ara me'n vaig a dormir que estic cansada, continuaré perquè he llegit tots els seus comentaris només perquè m'ho van preguntar si ho havia llegit ( els escrits de "los que van a l'aurora") I vaig dir que no, així que ahir diumenge dia 13 em vaig dedicar a llegir els seus escrits que crec que a vostè li agradaria molt que li donéssin " El premio Cervantes" i no pas el premi de " Les lletres catalanes". Gràcies pe passi un bon dia

    ResponderEliminar
  14. M'agrada molt la meva feina, però amb la crisis actual i la manca de futur a Flix i comarca, potser hauré de tancar el negoci.

    Els funcionaris continueu amb els ulls tapats, tu ets un clar exemple.

    ResponderEliminar