lunes, 30 de noviembre de 2009

Enganyat


Enganyat. Enganyat és l’estat en que m’he sentit després de veure el programa de 30 minuts dedicat a Flix i a la seva fabrica. A part de totes les consideracions que es puguin fer respecte al futur industrial de la fabrica arran del que reflexa aquest 30 minuts, l’aparició del tema de la neteja del residus del pantà tapa en primera instancia tot els d’altres.
Perquè per primer cop apareix un representant de un organisme oficial, Agencia Catalana del Aigua, parlant obertament de la no retirada total dels residus del pantà, i encabir-los en un sarcòfag. Un dels científics que va aparèixer en el programa va esmentar també la seva inquietud a que es pugui fer el que anunciava el de l'agencia, llavors un arriba a la conclusió de que la determinació de no treure en la seva totalitat els llots contaminats del pantà ja fa temps que algú l’ha pres, així es pot començar a explicar que passat ja cinc anys de que esclates el tema, tres anys de que estigui fet el projecte executiu dels treballs i un any de l’atorgament a una empresa dels treballs per a fer-ho, ara el més calent estigui a l’aigüera.
I es aquí on hem sento enganyat, després de que els del departament de Medi Ambient ( Iniciativa per Catalunya – Els Verds) esbombessin el tema ficant-nos a sobre l’estigma de poble contaminant, apareixent ells com els salvadors del riu, prometent fent neteja de tot rastre contaminat..., ara i amb la boca petita i com a de passada, fent sortir a un responsable de tercer grau, anuncien que de lo dit res de res, que ens quedarem amb l’estigma de lloc contaminat per sempre més, i el que per a mi és més gros, si un tercera divisió del departament de Medi Ambient ho diu, que ningú em vingui a dir que l’Ajuntament de Flix això no en sabia res, perquè ningú es pot creure que una decisió així, que fa temps que deu d’estar presa, ells la desconeixien. Flix això no ho pot permetre, Flix al seu dia va apostar per l’extracció total dels llots i ara no podem permetre una solució intermitja que tants sols farà que ens quedi l’adjectiu de contaminat lligat al nom del nostre poble per sempre. Això Flix no ho ha de permetre i l’ajuntament ha de reaccionar i oposar-se-li frontalment i no fer com fins ara, que per que els qui manen son dels seus, callar. Fa quatre dies, des de l’ajuntament, i arran dels acomiadaments de Recuprod, tornaven a esmentar els treballs de descontaminació del riu com a solució transitòria per a apaivagar el tema dels llocs de treball destruïts a la nostra població, que si el retard en la seva execució era el no voler fer la cinta transportadora, el que ara l’estació de descontaminació dels fangs es faria fora dels terrenys de fabrica... excuses de mal pagador, la realitat és la que ahir ens varem assabentar en els 30 minuts i que fins ara ens l’han estat amagant

8 comentarios:

  1. on son els 200 llocs de treball que va anunciar Pere Muñoz amb la neteja del pantá?

    ResponderEliminar
  2. pos jo prefereixo que ho tapin en lo sarcofag i que quan abans acabin millor, aixi no s'en parlara mes del tema i ens deixaran en pau.

    ResponderEliminar
  3. La solució més encertada és l'execució del sarcòfag, el més aviat possible.
    L'extracció dels residuus és una mala decisió que pot tenir repercusions...

    ResponderEliminar
  4. Sota el Fòrum de Barcelona, hi ha un sarcòfag ple de residuus tòxics, i ningú en parla dient que és una zona contaminada.

    Perquè aquí em de ser més "papistes que el papa" i apostar per una solució no executada en cap lloc del món?

    De moment, l'incertesa de no saber l'efecte que pot tenir sobre l'entorn, l'increment del pressupost inicial que pot sofrir, les declaracions contraposades dels tècnics (extracció o sarcòfag)..., fan que l'obra NO s'inicii.
    I Flix continúa sense tirar endavant.

    ResponderEliminar
  5. Xeic tens proves de que l'Ajuntament ja sabia tot això que dius??? Perquè per anar a fer demagògia millor et quedes calladet no trobes??
    No pararé de repetir-ho, el que necessitem a Flix és la unió, i no la fractura social que alguns (amb no sé quins objectius partidistes....) intenten aconseguir!!

    ResponderEliminar
  6. Ningú ha de callar, tothom ha de poder dir el que li sembla sobre aquest tema, i més quan es parla del nostre poble i ens insulten.

    La prova de que l'Ajuntament ho sabia, és gràcies al que NO estan fent: presentar una queixa a TV3, demanar explicacions del perque l'enfocament va ser tant monotemàtic (contaminació i fangs tòxics),...

    La fractura social l'estàn aconseguint, i ens ho estàn posant ben fàcil.

    Creus que el poble de Flix es mereix aquest programa amb el futur que ens espera?

    Tots vam fer cap al mateix sac, els que treballen a la fàbrica i els que no hi treballem, tots tenim residuus al cervell.
    Aquest comentari va ser una barbaritat, una mentida i premetre que sortís al programa encara més.

    Jo sincerament, creia que no ens tornaria a passar, que aquest tema (fangs tòxics) es solucionaria sense fer soroll, estic decebuda.

    La Plataforma Volem Viure a Flix estem recollin firmes per presentar una quèxia a TV3 sobre el programa 30 minuts, han de saber que ens semtim manipulats i indignats, per a que no es torni a repetir.

    ResponderEliminar
  7. Montse tens raó, però pensa que la persona que va dir "residus al cervell" no és pas de tv3, sinó una persona del poble i "molt relacionada amb el poble" pertant que em de dir si és un dels nostres qui diu això i a més en cultura! "Vaja", que no és qualsevol persona que parla al bar o pel carrer, ell va parlar amb tots els seus fonaments i els de tv3 ho vam aprofitar. Però si crec que hauríem de presentar la queixa perquè a tv3 sempre ens fan mal. És possible aquest formulari per correu electrònic i d'aquesta manera tota la gent relacionada amb Flix hi podria signar?

    ResponderEliminar
  8. Per correu electrònic no es possible signar, hem repartit fulls pels comerços de Flix, també es pot signar al Casal del Jubilat i ben aviat a la Unió Social.
    Si voleu més informació adreceu-vos al blog de Volem Viure a Flix, d'aquesta manera contestarem més ràpidament les vostres consultes.

    Deixem la cultura en un costat i utilitzem la inteligència.
    Jo m'estimo Flix, desitjo de tot cor que no es torni a repetir.
    BONA ENTRADA D'ANY!!!

    ResponderEliminar