lunes, 18 de enero de 2010

Socarrat


Socarrat vaig quedar-me al voltant d’una foguera el passat dissabte.
La vetllada anava segons el ja conegut guio que any rere any és va desenvolupant, bon jala, bon veure i una amena conversa de voltant de foguera de Sant Antoni, on al final sempre és fa un recorregut per els temes d’actualitat del nostre poble, i aquest cop algú va treure el tema d’una revista que un grup de joves del poble havia posat a la venta la vespra de la diada del Reis.
Jo vaig comentar que n’havia sentit parlar però no podia emetre una opinió fonamentada perquè no havia tingut la possibilitat ni de comprar-la ni de llegir-la; un dels allí presents va voler solucionar el meu desconeixement i “ni corto ni perezoso” es va apropar fins casa seva a buscar un exemplar de la referida revista.
A la llum de la foguera i durant cinc minuts vaig anar fullejant aquesta revista, fanzine com els mateixos autors l’anomenen. Algú del voltants de la foguera al advertir que m’havia quedat immòbil, com embadat va dir-me: que t’has quedat gelat....?, no, no m’havia quedat gelat, m’havia quedat socarrat, socarrat i no pas de el calor de la foguera de Sant Antoni, sinó de haver llegit i vist el que havia llegit i vist en aquella revista.
La meva primera impressió: l’agressió al honor de les persones allí reflectides és fragant, directa i gratuïta, sense cap discussió. Però algú hauria de denunciar tot això!, va clamar un altre fogaté de Sant Antoni. Evidentment, a nivell personal, és clar que tothom pot fer el que estimi necessari, però, com molt be apuntava un veí de banc de foguera, l’Ajuntament de Flix ja hauria d’haver sortit en defensa dels seus símbols, perquè, argumentava el meu veí, les persones que apareixen denigrades en la pagina central d’aquesta revista si estan allí és per la seva condició de Pubilles de Flix, no per una altra cosa; per lo que en tant que es denigra els símbols de representació del Poble i del Ajuntament de Flix, aquest hauria d’haver actuat immediatament presentant una denuncia contra els autors d’aquest fanzine.
De la mateixa manera, l’Ajuntament de Flix tenia l’obligació d’haver actuat ja fa un any, arran de l’acció que en una altra pagina d’aquesta revista ve reflectida, la mofa i escarni del Betlem que l’ajuntament munta cada any a la Plaça de l’Església. És sabut que les càmeres de vigilància del propi ajuntament van enregistrar, ara fa un any, l’acció que, com si fos una fotonovel·la, recull aquesta revista; les càmeres van recollir l’acció, es va identificar al personatge i no és va fer res de res. Naturalment no ens ha d’estranyar que les coses vagin en augment si els responsables públics amaguen el cap sota l’ala i es giren d’esquena per evitar ser titllats per tots aquests personatges de ves a saber què.
La socarramenta va deixar pas a la tristor al pensar en el discurs de tots aquests “autors” de la citada revista, al constatar que darrere de tot aquest discurs que normalment solen fer tots aquest personatges auto classificant-se de: alternatius, antisistema, autogestionaris… comproves que tot és una fàcil postura de cara a la galeria i que, en el fons de tot, no hi ha cap ideologia coherent que ho sustenti.
Si fossin capaços de ficar a les seves germanes o mares en la mateixa situació en que han reflectit a les Pubilles de Flix, si fossin capaços de mofar-se d’altres creences religioses, com per exemple el Islam, si....,potser arribaria a qüestionar-me si realment són el que diuen ser.
Mentrestant, la meva opinió és que tots aquests, més o menys sabem tots qui son els autors, no són més que una colla de tipus execrables i covards, covards com també ho són els components de l’Ajuntament de Flix que, per un malentès progressisme, no s’atreveixen a enfrontar-se amb tota aquesta colla per tal de defensar l’honor de un dels símbols que representen al nostre Poble.

4 comentarios:

  1. L'altre dia rumiàvem sobre el teu anonimat. Et fem entre 35 i 50 anys, treballador de la fàbrica o de la nuclear, de bona família, de dretes, molt de missa, amb moltes influències i de la plataforma Volem viure a Flix.. Algú et va posar noms i cognoms.

    No et socarris ni vulguis socarrar ningú. Això de les pubilles és relativament escandalós i el malentès progressisme de la revista no el veig enlloc. Són joves que només fan broma i Franco ja és mort.

    ResponderEliminar
  2. covards? tu parles de covardia quan no tens el valor de donar la cara?? Ells com a minim surten dibuixats i retratats a la revista, i la venen a cara descoberta.Se´ls podra acusar de moltes coses, pero de covrads??'

    ResponderEliminar
  3. Bé. . . crec que el teu discrus es totalemnt estúpid i fonamentat sobre uns fets que si no en tens ni idea, millor que et callis la boca.
    Oferint aquests falsos judicis no fas altra cosa sinó tirat pedres al teu pròpi terrat, fixa't bé del que parles. Els moralismes democràtics que es sol practicar de portes a fora no van enlloc.
    Aquesta revista es una sortida a la crítica i l'humor satíric per donar una altra visió d'això que ens envolta. No sé perque em molesto a contestar-te tampoc. Això que dius, es força absurd. T'hauria de fer vergonya.

    Per altra banda, esta bé que es parli de la revista.

    PD: si sovint s'utilitzen pseudònims és perque aquest poble no està perparat per sentir les veritats.

    ResponderEliminar
  4. No sóc de Flix, però per la proximitat geogràfica (de Constantí) m'hi sento molt identificat.
    No he tingut tampoc l'ocasió de llegir el fanzine, però de ben segur que la suposada mofa (o autèntica) està ben fonamentada per els valors arcaics que representen: noia jove, amb aire de verge, per a que tots els nois -i els vells verds sobretot- se'ls-hi caigui la baba fent-se palles mentals sobre com "La pondria mirando pa' Cuenca".
    Es evident que també s'hauria de poder fer broma amb l'Islam, el budisme, i altres religions; però cap altra religió com el Cristianisme dóna tant de joc, al ser auto-contradictòria.
    I com ben bé diu lu deus ser MOLT de dretes, més que res per el doble entit que hi trobo en el nom del teu bloc "los van a la aurora" es a dir, amb el sol de cara...

    ResponderEliminar