viernes, 5 de febrero de 2010

Observant


Observant. Observant he estat durant uns quants dies tot el que ha succeït al voltant del tema del Magatzem Temporal Centralitzat & Cementeri Nuclear, i tot el que he vist i per desgracia, tot el que encara ens queda per veure, no s’aparta ni s’apartarà un sol mil·límetre del que pensava que acabaria succeint ja fa uns mesos.
Per un costat tots aquells que, des de ja fa anys, estigmatitzen tot allò que porti el qualificatiu de nuclear, i ho fan sense aportar cap raonament tècnic o científic posat al dia, sempre recorrent als mateixos topics de fa 30 anys, en part perquè ells mateixos tampoc han evolucionat, encara es pensen que estan on fa 30 anys estaven, alguns perquè ja els hi esta be, altres perquè senzillament no han sabut evolucionar.
També he observat a companys meus de treball que, això si, justifiquen tot el que hem produït, i estem produint, a la fabrica, com una cosa lògica i normal en l’activitat industrial, però que quant es tracta de parlar de les conseqüències de una activitat industrial a casa del veí, es converteix automàticament en una “agressió al territori” i un “prou de merda a casa nostra”. Fins i tot, a algun d’aquest he pogut veure fotografiat al mig de la manifestació que és va fer al poble d’Ascó, el súmmum de la hipocresia.
I per acabar d’observar, he observat als meus alcaldes. Hem refereixo als alcaldes de Flix, i ho faig en plural perquè hem passa, i crec per el que he pogut escoltar que li passa a mes gent, el poble de Flix te ara mateix dos alcaldes, un l’oficial, Oscar Bosch, i l’altre en Pere Muñoz, ja que dona tota la impressió que és l’ombra d’aquest últim la que determina totes les accions del alcalde oficial.
El intent per part de Muñoz, de polititzar l’acte que va organitzar la Plataforma Volem Viure a Flix, on les aplaudiments del públic a la intervenció de la moderadora el van fer callar, tindria que alliçonar-lo, a ell i a d’altres, de el que realment pensa la gent de Flix.
L’episodi de escoltar-los a tots dos per un programa de Ràdio Flix parlant del malament que els hi semblava el fet de fer una manifestació al poble d’Ascó, dient que a ells això no els hi agradaria que els hi fessin a Flix... i al cap de 48 hores veure’ls portant les pancartes al capdavant de la manifestació, demostra fins on son capaços d’arribar aquest parell.
La intenció era acabar aquí la entrada d’avui, però a punt de publicar-la he pogut llegir un article d’un altre company de viatge dels anteriors, en Xavier Vega, Delegat de Cultura a Terres d’Ebre, i que en un punt del mencionat article diu textualment ” .. Ho repeteixo, per si hi ha algun dubte: si el lector no vol cap cementiri nuclear a Ascó ni a cap altre lloc del nostre país, només ha de votar Esquerra Republicana de Catalunya,...” Al final apareix el veritable motiu de tot aquest “desasosiego”, aquestes preses per encapçalar manifestacions, aquestes tancades al Consell Comarcal durant dos dies, aquell ridícul fet per tot el Consell Comarcal i el Delegat de Govern (algun dia haurem de parlar més extensament ‘aquest “pajaro”) amenaçant amb mesures legals contra els membres del Consistori d’Ascó, per a tot seguit tenir de sortir la pròpia Generalitat a desmentir-lo i a casi be dir-li allò de “¿Porque no te callas?... Tothom veu que aquests d’ERC estan molt malament en qüestió de vots però això de plantejar-lo ja tant descaradament es sinònim de que estan més apurats del que em podia arribar a imaginar.
Deixar la cadira es tant dur, i ara que esta tant calenteta....

14 comentarios:

  1. QUANTA RAO TENS, NO SÉ QUI ETS PERÒ UN 10.

    ResponderEliminar
  2. no se qui ets ni m'importe pero com sempre ho fots molt be continua aixi
    no tardaran gaire en sortir a ladefensa de seus imannnns...........

    ResponderEliminar
  3. no se qui ets ni m'importe com sempre molt be pel teus escrits . no tardaran en sortir en defensa dels seus imansssssssssssssss.

    ResponderEliminar
  4. TOTS ELS TEUS ARTICLES SÓN DE MATRICULA. ÉS LA PURA I DURA REALITAT.

    ResponderEliminar
  5. AQUEST ARTICLE REFLEXA LA PURA I DURA REALITAT.
    FELICITATS!

    ResponderEliminar
  6. aquest comentari es digne d´un excel.lent, som molts a Flix els que pensem així

    ResponderEliminar
  7. tens tota la raó,,,, els politics del poble deixen molt que desitjar... ja em parlariem si estiguessin a l'atur... com molta gent del poble....
    futur negre,,,,,
    els politics no a tantes manifestacions,,, i més fer la seva feina!!!!

    ResponderEliminar
  8. Totalment d'acord, no deixis d'escriure.
    Que es tornin a tancar els polítics de la Ribera al consell comarcal, per demanar inversions, futur i treball per a nosaltres i els nostres fills!!!

    ResponderEliminar
  9. mira tio, estem farts dels teus sermons i de les teves critiques, en Xavier Vega és un verdader patriota que tants sols mira per el bé de la nostra nació

    ResponderEliminar
  10. Com pot demanar els vots per ERC el Sr. Vega a la Ribera d'Ebre i al Montsia a quan el pressupost per aquest 2010 és menor i durant els anys anteriors? En canvi, al Baix Ebre i la Terra Alta és duplica.

    No entenc gens aquest equilibri territorial que predica.

    Cal donar les gracies a les Nuclears e industria per mantenir la Ribera d'Ebre amb vida o potser farà falta que els talls del tortell de les altres comarques siguin més petits e iguals a tots.

    ResponderEliminar
  11. Aplicat el teu "cuento", ets demagog com els polítics que critiques:

    "...sempre recorrent als mateixos tòpics de fa 30 anys, en part perquè ells mateixos tampoc han evolucionat, encara es pensen que estan on fà 30 anys, alguns perquè ja els hi està bé, altres perquè senzillament no han sabut evolucionar."

    Ja et toca evolucionar. O prefereixes tornar on fa trenta anys? una mica de treball i els teus fills a buscar-se la vida o ja posaran un altre inventet nuclear, eh?!

    ResponderEliminar
  12. Amb aquests dos "alcaldes" que tenim, no en fem un de sencer.

    ResponderEliminar
  13. Doncs mira jo crec que deus ser una persona peculiar i una mica ridicula, perquè quines ganes que tens d'enfrontar als polítics i provocar la discordia amb quin fi? Tots parleu parleu i parleu, però ningú fa res, ni tu com anònim, ni plataforma, ni porres.

    ResponderEliminar
  14. Sí, tens raó, però és una raó elemental, és a dir, sense aprofundir en res, perquè no hi ha aprofundiment possible, per tant això de la visió de fa trenta anys té poca lògica, el temor a allò nuclear és un sentiment o una sensació, i com a tal a nivell d'usuaris del ia a dia sense enciclopèdia davall del braç es veu igual avui que fa trenta anys.
    Per això deia que la visió no pot aprofundir, som on som, al bell mig d'unes terres que no interessen ningú, absolutament ningú, bé, interessa, a aquells que ens contemplen pensant "de que es queixen aquesta gent amb la pasta que els hi dóna les nuclears". Mentre creuen per polígons on hi ha fàbriques de sucs, de caramels, de torrons, tèxtils, cotxes... de mil sinònims de bones sensacions per als sentits, els seus polígons, la seva idea d'indústria. Però nosaltres amb una comunitat humana minsa, unes relacions amb els grans focus minses, no parlo ja de Barna, parlo de Tortosa i Amposta i Reus i Tarragona, que ens ubiquen a la cua d'aquestes terres a la vegada cues de les terres catalanes. Dos cops a la cua. Uf van dir ells.
    És cert, els partits afilen les dents entomològiques, cercant vots, com qui cerca papallones despitades, tot proclamant que no en volen de làpides per a l'urani i els seus companys de viatge.
    I nosaltres quan ens adonare'm que som fills d'una circumstància geogràfica i temporal més que preocupant, que no hi ha més cera que la nuclear o bé fer un replantejament de modus vivendi i aixecar el vol per cels més proveïdors d'un nivell de vida més alt, ah sí, i també menys criticat per la resta del corpus català, que ens guia i domestica, com vol, per una raó ben fefaent i clara són més i amb millor perspectiva de present i futur.
    El nostre passat, vés, gratificant però amb un respirador de luxe que s'acaba, la fàbrica.
    El nostre present pancartes que diuen sí i no sense tenir en compte que ni amb un adverbi ni amb l'altre això serà ni de bon tros el que era.
    El nostre futur qui ho sap, però amb cementiri o sense cementiri, som on som, i això sols ho pot arreglar el raonament que edifica des de la planifació col.lectiva que mira tota la piràmide, també els aturats de sempre, aquells que mai entren al joc, ni quan estan verdes, ni quan estan madures, no el raonament assedegat de precipiacions que vénen del cartell que noten moltes butxaques a nivell individual, i que es podria traduir, per, perill de baixada d'ingressos personals anem a fer crits col.lectius.

    ResponderEliminar