miércoles, 23 de junio de 2010

Escurat


Escurat em quedaré. Aquesta és la impressió que fa ja dies tinc. Veient com està el pati i els remeis que els governs, tots els governs, apliquen per a parar la garrotada que, poc a poc però inexorablement, ens està caient a sobre, cada cop tinc més clar que la meva, la nostra, butxaca quedarà ben escurada. Més impostos i l’Iva cap a mun. S’han de pagar les alegries de bastants anys i naturalment, qui al final ho paga resulta esser el menys culpable de tots: el ciutadà de a peu.
Observo que per tot arreu els remeis a aplicar son els mateixos. En aquest aspecte no hi ha discrepàncies, tots els governs apliquen la mateixa recepta: estrènyer-se el cinturo.
Bé, tots, ...tots, ...tots els governs no....Aquí a Flix, el nostre ajuntament, enlloc de mirar d’ajustar-se, de fer el mateix que estan fen tots els governs del mon democràtic, va i fa tot el contrari: contracta més gent per a treballar a les oficines municipals. No és tracta ara i aquí de posar en dubte el dret de tothom a treballar i la vàlua professional, sens cap mena de dubte, d’aquelles persones que haigin guanyat les places de treball que el nostre ajuntament va oferir, és simplement plasmar aquí que pot ser ara no era el millor moment, amb els temps que corren, de continuar suportant la carga de personal que el nostre ajuntament té.
Fa ja molts anys que la nomina del ajuntament no para d’ampliar-se, i desgraciadament també fa anys que no para el nostre poble de perdre habitants; si afegim que a la fabrica la situació no està per a tirar-hi coets, tot això significa que els ingressos que obté l’ajuntament cada cop son menys (aquest any caldrà veure com disminueix l’aportació que fa Fecsa a les arques municipals, degut a la baixada de consum elèctric de la fabrica).
Aquesta és la realitat, agradi o no agradi, i si el que faria tota persona normal en el seu àmbit privat o familiar seria el de intentar ajustar les despeses als seus ingressos, més encara quant el futur no s’endevina molt alegre, el nostre govern municipal fa tot el contrari, ¿fins quan podrem aguantar econòmicament aquesta situació?.
A l’hora de tafanejar coses del nostre poble és molt útil consultar per Internet el BOP, el Butlletí Oficial de Tarragona, t’assabentes de moltes coses del nostre municipi, oficials i no oficials, una de les informacions en que et trobes ( 22 de febre de 2010) és amb la publicació del pressupost municipal i en la publicació de la plantilla de personal del ajuntament de Flix: 68 persones.
Al pressupost també publicat apareix la partida “Despeses de personal”: 1.773.000 euros, dit d’altra manera: 300 milions de pessetes.
Quasi bé la meitat del pressupost municipal representa el personal. Ens ho podem, o ens ho podrem, permetre? Fa ja temps que algú hagués tingut de posar-hi seny al tema, però ja entenc que això políticament es molt costós i a ningú agrada fer el paper de dolent, sobre tot si un va de progressista per la vida amb els diners dels altres, però ara existia la excusa perfecta, ara era, crec, el moment més apropiat per a intentar reconduir el tema, però tampoc ara s’ha imposat el sentit comú i hem optat per anar en contra direcció. A seva casa farien el mateix?.
El que passa és que el temps i els números son molt tossuts i a no tardar molt, algú, l’hi agradi o no l’hi agradi, haurà de posar-hi fil a l’agulla i fer el sorgit que la nostra depauperada vestimenta econòmica municipal necessita.
La veritat, jo cada cop que sento parlar a en algú del nostre ajuntament del que faran o volen fer, el primer que faig per si de cas, posar-me la ma a la butxaca, el que passa és que tot sovint ja la trobo buida, no és que hi tingui un forat, és senzillament que ja estic escurat.

18 comentarios:

  1. No em de patir per res, dels milions de la neteja del pantà, alguns és colaran fins a l'ajuntament com de merda se n'anirà riu avall.

    ResponderEliminar
  2. A més Inquide i Recuprod estan tancats, per tant l'Ajuntament no te ingresos d'aquestes dues empreses.
    6 milions d'euros es colaran per la neteja del pantà durant l'execució de l'obra, ja deuen pensar en que sels gastaran.

    Si el MTC+Centre tecnològic s'ubica a Ascó, seran 6.000.000 euros durant 60 anys per la comarca, qui pugues tindre un credit com aquest? total= 6.000.000 x 60 = 360.000.000 € = 59.896.800.000 pesetes
    Els somnis desitjats pel nostre territori es farien realitat.

    ResponderEliminar
  3. Santa ignorància!!!!. A més de cobard, ets un ignorant que parla del que no sap!!! Anem bé....

    ResponderEliminar
  4. Tranquils que estem salvats, subvencions i obres per tot arreu, venga a obrir carrers i el més important feina pels empresaris del poble però condició indispensable per treballar de peó en un obra; no ser veí de Flix, qualsevol nacionalitat. Tan se val!!!!!!!!! la gent de Flix a l'atut.

    ResponderEliminar
  5. Aquest blog és de l'alçada de la maquetació, fotos i majoria d'articles de la penosa revista local "La Veu de Flix", o sigui, hauria de ser més revisat, més contrastat, no dir tantes "xorrades", passar de "chafarderies" i, finalment, desaparèixer. Només aporta mala llet i nostàlgia carrinclona d'un color sèpia militant que ens fot el pèl mentre ens fa escales al nostre cabell retallat amb unes tisores de censor intolerant que ens voldria deixar sense el nostre cap lliurepensador

    ResponderEliminar
  6. SUPER INTERESANTE!!!! HEMOS CONSEGUIDO UNA SUBVENCIÓN PARA LA COLONIA FABRICA. PUBLICADO EN EL BLOG DE UNO DE LOS SRES. ALCALDES.


    Señor alcalde todo esto està muy bien. Buen trabajo- desde el ayuntamiento no se deja pasar ninguna subvención. Pero los parados de Flix (me refiero a trabajadores que siempre hemos trabajado en empresas pequeñas de construcción o mantenimiento, que vivimos en Flix, somos de Flix y gastamos el dinero en Flix) podremos trabajar en esta obra. Porque hay que dar trabajo a los empresarios del pueblo pero recuerden también a peones, albañiles, electricistas, carpinteros, etc...también del pueblo.NO PUEDE SER que hayan un montón de obras y estemos en el paro!! No es lógico. No se entiende, no lo entendemos nadie. Por favor acaben de hacer el trabajo bien hecho.
    Felicidades por conseguir otra subvención más

    ResponderEliminar
  7. El poligon industrial de Vandellós, "Les Tapies", està ple de empreses, les platjes de Hospitalet plenes de gent que si banyen i estiuejen, tot aixó al costat d'una nuclear en funcionament i una en desmantellament. A més la central térmica que s'havia d'instal·lar a Móra la nova (Enron), ara està allí.
    I jo em pregunto: perquè a Vandellos ho tenen tot i a Ascó no?
    Resposta: Perquè al costat del poligon industrial hi ha un accés a l'autopista, infraestructura primordial per a les empreses. Perque per sort tenen platja d'aigua salada o sigui mar.
    Perque el Sr. Saladie viu a Hospitalet, per tant la tèrmica havia d'anar a casa seva.

    A la deriva anirem nosaltres com no s'espavilin els nostres politics

    ResponderEliminar
  8. El Sr. Saladié no es va oposar a l'instal·lació de la Central Tèrmica que hi ha al terme municipal del seu poble Vandellos, en canvi amb la Enron segur que va anar a la manifestació en contra, com ara ho fa amb el MTC.
    Què passa que la porqueria a casa seva no fa olor?
    En quan al poligon industrial Les Tapies, tinc raó. Una Autopista o autovia hauriem de reclamar per la Ribera.

    ResponderEliminar
  9. Sense adonar-nos, hem passat de distribuir a gastar, i de gastar a malgastar els diners públics.

    ResponderEliminar
  10. JO VULL UN AEROPORT A FLIX!!!!, I TAMBÉ, UN MOLL, AL COSTAT DE LA BARCA ON ARRIBIN ELS CREUERS DE LA MEDITERRÀNIA!!!!..... I VULL QUE EL CENTRE ESPACIAL DE LA NASA EL PÒSSIN AL PLADINI!!!!!

    ResponderEliminar
  11. A sobre que dius tantes tonteries, podries tenir el privilegi de no fer tantes faltes d'ortografia, no creus?

    ResponderEliminar
  12. Hi ha una xifra que estaría bé que la coneguèssim tothom, es la del DEUTE PER HABITANT del poble, algú la sap?

    ResponderEliminar
  13. Dissabte negre, em penso que el que tens negre és alguna altra cosa......, el cervell, pot ser?.
    Aquí si que se’n diuen de tonteries, i de les grosses, i des la impunitat. I no vagis d’intel•lectual, perquè tu tens d’intel•lectual, el mateix que alguns dels que aquí escriuen de demòcrates. Vols dir que has d’utilitzar la paraula privilegi a la frase que has escrit? . Em sembla que t’ofegues amb la teva pròpia “baba”.

    Signat: Diumenge a les fosques!

    ResponderEliminar
  14. venga a veure qui la diu m´´´´éeeesss grooossssaaa!!!!!

    ResponderEliminar
  15. Fa un mes que no prbliques res; et trobem a faltar. No tardis massa.

    ResponderEliminar
  16. Aquest que vol un aeroport, un moll i la NASA que sen vagi a viure als EEUU, a Flix no necessitem res de tot això.

    Gent com tu és la que no hi veu més enllà del seu nas.

    ResponderEliminar
  17. Perdona anònim de les 15:08, si n'hi ha que volen el cementiri nuclear, o 3 centrals nuclears més a Flix, jo no puc demanar el que demano?

    ResponderEliminar
  18. Pel que fa al deute per habitant segons les dades publicades per Hisenda el deute per habitant de Flix es de 1460 € mentre que per exemple el de Falset es de 1952 € i el de Mora d´Ebre de 6498 € / habitant . Hi havia al 2007 1362 municipis d´Espanya més endeutats que Flix i 6800 municipis que tenen menys deute per habitant

    ResponderEliminar