lunes, 26 de julio de 2010

Emmarcat


Emmarcat. Com si estigués al bell mig d’un marc m’he sentit al situar-me al interior del nou perxi del carrer major, sorgit de les obres de remodelació de Ca Don Ventura.
El motiu de remodelació, han explicat els seus responsables, és la de crear la sensació de continuïtat dels perxis del carrer major un mica més enllà del que sempre han estat. Per cert, ja que aquesta era la intenció i ja posats a fer, perquè no s’ha continuat el mateix amb Ca Don Gil, es a dir l’Ajuntament?
Altres preguntes més peremptòries que em sorgeixen son : realment calia fer aquesta remodelació?, els 24.000 euros que diu que val tot això i que provenen dels fons de les obres del Plan Zapatero, no haguessin estat més aprofitables en algun altre indret del nostre poble molt més necessitat de urgents reparacions?, valia la pena transformar una amplia sala polivalent i a peu de carrer en una nova sala on per les noves dimensions quasi tan sols servirà per a fer reunions de juntes? Aquestes preguntes que em faig encara m’adquireixen més validesa quant tinc la certesa i constància de que alguns dels membres del consistori es plantegen en privat les mateixes qüestions.
Tot això et fa arribar a la conclusió de que al nostre ajuntament hi ha compartiments estancs, cadascú va a la seva i que alguns, conscients de la proximitat de un fi de cicle, corrent van a fer realitat les seves dèries personals. Consti que no vull posar en qüestió les dèries personals de ningú, el que si qüestiono és la no presencia d’una acció de govern comuna.
Que alguns tinguin la sensació de que esta pròxim el seu fi de cicle m’ho va confirmar una visita al hospital de Mora d’Ebre. No és que hagin inaugurat en aquest hospital una unitat de diagnosi de cicles politics sinó que simplement, en el decurs d’una d’aquestes llargues estones que es passen en les sales d’espera d’aquest hospital, vaig coincidir amb un conegut de Mora d’Ebre que, després de fer un repàs a totes les nostres malalties, em va obsequiar amb un reguitzell de queixes envers un dels nostres convilatans il·lustres que ostenta càrrec públic. Aquest amic va queixar-se amargament de que, tot i que es va anunciar a bombo i plateret, es a dir en el programa oficial, l’acte i el parlament de la inauguració de la Mora Morisca aniria a càrrec del Delegat de Cultura de les Terres de l’Ebre, en Xavier Vega, el públic en general, alguns de Mora vestits de moros i alguns moros vestits dels de Mora, encara l’estan esperant-lo ara, tot i tenir constància de que, en el mateix moment que hauria de haver fet la inauguració, el Delegat s’estava manifestant pels carrers de Barcelona junt amb milió i mig més de catalans; als de Mora d’Ebre els hi hagués complagut més que al menys algú els hi hagués comunicat que no calia que esperessin més, que el regne d’alguns està ja en una altre mon i ja les prioritats son unes altres.
El fi de cicle s’apropa. Alguns el veuen vindre com si fos una llevantada que se’ls emportarà per el seu davant, i és per això que alguns emmarquen o s’emmarquen com poden.

20 comentarios:

  1. Tambè ve fer una espantà, als pocs dies de sortir com a segon a l'ajuntament, espantà direcció Tortosa, el mateix què diu "nacis" als alumnes què no es volen asentar a la vora d'un marroquí què fa molta pudor a l'ies. Tot un personatge.

    ResponderEliminar
  2. Els finals de cicle són necessaris per a tots i per a tot, també per als que van a a l'aurora, un bloc amb pretensions sociològiques i polítiques que no arriba més enllà de neguitós de protagonisme i poc bagatge retòric, sempre arriba un moment de foscor i aquesta negror es pot fer perenne, si la intenció sempre és criticar amb un llenguatge poc estètic, poc consistent i sense més objectiu que dir i dir recolzat en no sé quina necessitat de protagonisme social, el teu discurs polític és de barra de bar, de tertúlia de foguera de Sant Antoni, de m'he llegit més llibres que tu, es nota quan escric oi? bé, alguns partits i els seus respectius polítics veuen que probablement s'acaben els seus dies de vi i rosa, poder alguns blocs han de deixar d'anar vers l'aurora i com un Dant amant de seguir d'altres esferes buscar la del silenci.
    Si un alumne s'alça perquè no vol estar al costat d'un moro que segons ell fa pudor per connotacions històriques se li pot dir nazi, és clar que no ho és, i que queda lluny d'aquella xusma, però quelcom de xusma té algú que va dient que s'alça perquè altri fa mala sento, això és pudor.
    En fi, criticar també te categories i en aquest bloc es fan crítiques de terecera regional, el més bo de tot, és que m'imagino a l'escrivent del bloc en plan discussió oral i estic segur que perdria fent una metàfora te´nnística per 6-0 6-0 contra qualsevol que li discutís paràmetres polítics, socials, culturals, econòmics i el que és pitjor humanístics i humans.

    Salut.

    ResponderEliminar
  3. Aquest bloc traspua un neguit de dir i dir sense dir, potser perquè és fins on arriba, més enllà queda la política, la sociologia, l'humanisme, la democràcia recolza el neguit que tot i que a voltes és barroer no deixa de ser un acte de llibertat, més enllà d'anàlisis de barra de bar a l'hora del cigaló o el tallat en aquest bloc sembla que el camí no és la poètica aurora més aviat sembla anar a palpentes verbals com el gran Fernando Fernan Gómez però sense cap talent a cap lloc en concret, bé, això sembla d'algú que critica i critica sense m,és base que la dèria carnívora de fer sang política, és hora de deixar-se de tanta incongruència d'opinió de vull i no puc d'aquest anar a l'aurora amb ulleres de sol i posat de savi d'Àgora tot i la realitat d'escrivent innocentment irònic, hi ha paradoxa més xunga per algú que vol ser irònic que dur al seu nivell d'escriptura innocències no per bonda però sí pel nivell de com es diuen les coses.
    Si un alumne s'alça del costat d'un altre argumentant que fa pudor un adjectiu que es pot utilitzar és el de "nazi" per a que obri els ulls i entengui que de mala sentor en podem fer tots si som prou intel.ligents i el professor citat ho és de sobres, doncs això entendre'm que no li diem nazi en el sentit enciclopèdic del terme sino com a càstig verbal, a un que corre molt li podem dir Carl Lewis però és lluny del fills del vent, com los que van a l'aurora és lluny de molts polítics que tant i tant critica.

    ResponderEliminar
  4. Molt bó, segueix així.

    ResponderEliminar
  5. jaa,jaa,jaa
    com pique continua aixi que tot estos parapoetes i poetes els cou una mica

    ResponderEliminar
  6. Em presentarè a les properes eleccions, és millor ser criticat que estar al atur.

    ResponderEliminar
  7. despues de llegir este escrit ja puc dir que coneixo al machote dels que van a l'aurora

    ResponderEliminar
  8. Tota la vida vivint a Flix, he nascut a Flix, m'estimo Flix, però no els seus governants, a arribat l'hora de marxar, (de les 100 places de feina què tant s'ha obert la boca l'ajuntament, la majoria per la gent de fora i el resto per amics del partit i parents, ADEU FLIX, ADEU, els meus fills tenen gana.

    ResponderEliminar
  9. Si us plau, opinions, encara, però directament mentides no.

    ResponderEliminar
  10. Per a l'anònim del dia 2 d'agost a les 7:46h, t'has plantejat, que potser no tens la formació necessària per a poder treballar a la residència? T'has plantejat que potser és culpa teva que vas fer un psicotècnic de merda? T'has plantejat que potser a l'entrevista et van calar i van veure que no servies per aquesta feina?? Com coste veure els propis errors, mare!!!!!!

    ResponderEliminar
  11. Per a l'anònim del 9 d'agost.
    T'has plantejat que no has de fer plantejar la formació a altri, i menys des de l'anonimat, i menys per entrar a la residència, ni que fos la NASA, estava clar que en aquesta entrada hi hauria endogèmia i "ábrete sésamo", t'has plantejat que la utilització del genitiu "de merda" és barroera i no digna d'algú amb formació o que qüestiona una formació, cal que t'explica que és un genitiu? T'has plantejat la teva agressivitat verbal i els teus interrogants llençats maldestrament contra el cel d'internet, parlant de calar, tot es cala, anònim, però el primer és el primer i en aquest bloc tan covard, dir que tot aquell/a que es queda sense una entrada al món laboral, té dret al pataleo, sols faltaria i que respostes com la d'anònim del nou d'agost, no tenen res a dir com ho demostra el fet que no diuen res, formació, formació... però homes i dones, que vivim en un poble tancat, que tenim aturats inteligentíssims i sages familiars que no es permeten ni un segon d'atur, ah i aplaudim blocs signats des de l'anonimat com si fossin la bíblia pagana de tot plegat. En fi anònim del 2 d'agost ojalà et surti quelcom i puguis gaudir d'una bona feina i sobretot que ningú es plantegi la teva formació o si et van calar o no.

    ResponderEliminar
  12. Senyors que aneu a l'aurora:
    Perquè No heu publicat el meu comentari sobre el pilar de dos colors aparegut com a resultat de les obres a l'entrada de Ca Don Ventura?

    ResponderEliminar
  13. Bé, com que no contesteu a la meva pregunta, aquí teniu un altre cop l'anterior comentari i que deia el següent:

    Ens vam gastar un dineral en repicar els pilars de pedra dels perxis per millorar l'aspecte del casc antic, la brigada s'hi va passar setmanes i mesos.
    I ara realitzant una obra d'adequació deixem el pilar de Ca Don Ventura fet una PILTRAFA!!!

    Gràcies a les obres del Plan E de Zapatero, l'empresa G. Vilarasau ha aconseguit exclusiva i gratuitament l'arribada de l'aigua potable i l'acondicionament del camí fins al nou complex turístic.
    En detriment d'altres carrers del nostre poble que ho necessiten i que s'han quedat sense cap millora.

    L'empresa G. Vilarasau era l'adjudicatària de l'execució de l'obra de l'accés a Ca Don Ventura. Perquè no ha deixat el pilar en condicions?
    Amb mig dia de feina es podria col·locar la pedra que hi falta.

    I l'Ajuntament què pensa fer?

    "La Pela és la Pela."

    ResponderEliminar
  14. A segons qui se li veu el plumero...

    ResponderEliminar
  15. Segons qui, no fa la seva feina... així ens va!!

    ResponderEliminar
  16. La teva emmarcació està durant massa dies.
    Canvia de quadre, t'estem esperant.

    ResponderEliminar
  17. Que t'has quedat sense veu de tant "cantar" noi?

    ResponderEliminar
  18. QUE PASA HAS TROBAT FEINA, FAS UN CURS, FAS HORES EXTRES QUE NO TENS TEMPS PER DIR LA TEVA .......................

    ResponderEliminar
  19. Trobem a faltar els teus escrits. Ja no escriuràs més?
    Podries haver acomiadar-te al menys, som molts els que et seguim.
    Pensa i escriu.
    Gràcies.

    ResponderEliminar
  20. No escriuràs més ja?
    Doncs et seguim molts i t'esperem.

    ResponderEliminar