miércoles, 2 de febrero de 2011

Azorat



Azorat vaig quedar.
Emulant la foto del famós trio de les Azores (Bush, Blair i Aznar), així em va venir la imatge, al imaginar-me aquest trio format per el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Bernat Pellisa, el Senador d’ERC Pere Muñoz i l’alcalde de Flix Oscar Bosch, tots tres fent-se una foto davant del Ministerio de Industria, moments abans d’entrar-hi per anar a veure al subdirector d’energia. Van anar a queixar-se de la tardança del Ministerio en prendre un decisió en quant a la ubicació del Magatzem Temporal Centralitzat.
Aquesta imatge, la del trio de les Azores, ja fa dies que vaig imaginar-me-la al llegir la noticia a la pagina web del nostre ajuntament. Però es veu que no en tenien prou i ara llegeixo als diaris, en una entrevista realitzada al President del Consell Comarcal, que aquest atribueix a aquesta tardança tots els mals econòmics de la Ribera
L’excusa és que la tardança en la concreció de la ubicació del MTC està perjudicant al nostre territori, a la nostra comarca i atès que dels tres interlocutors dos son de Flix, s’entén també que està perjudicant al poble de Flix.
I clar, segons ells, que el nostre territori sigui a la cua del desenvolupament econòmic de Catalunya, que el nostre territori i el nostre poble pateixi la crisi industrial que pateix, que al nostre territori i al nostre poble no hi hagi cap perspectiva econòmica, ells, pobrets, no en tenen cap de responsabilitat. La culpa diuen, és del MTC.
I ho diuen tots tres, Bernat Pellisa, Pere Muñoz i Oscar Bosch, que durant els darrers 8 anys han tingut algunes responsabilitats: dos són o han estat Presidents del Consell Comarcal, Pellisa i Muñoz, i dos són o han estat alcaldes de Flix, Muñoz i Bosch i un també és, hores d’ara, Vicepresident de l’àrea econòmica del Consell Comarca, Bosch.
Però la qüestió és que, com el trio de las Azores, aquests volen passar a la historia com els salvadors de tot un territori, posant com a excuses (“creanme, les digo la verdad”) el que faci falta i arrastrant amb la seva megalomania a tots els habitants d’aquest territori a la indigència. Tots tres, això si, volent amagar les seves responsabilitats i sobretot, donat que en molt poc temps pràcticament desapareixeran de la vida publica, intentar salvaguardar la seva imatge de “progres”.
Tot sembla indicar que en Pere Muñoz no es tornarà a presentar per alcalde, Oscar Bosch anuncia avui que tampoc repetirà com alcaldable per el PSC, (al seu lloc es presenta un vell conegut de la política local, Marc Mur, amb ball de bastons inclòs, dons sembla ser que l’actual regidor Ramon Sabate també té aspiracions d’anar de cap de llista dels socialistes a Flix), i el Bernat Pellisa que amb les prediccions actuals dels resultats electorals de les properes eleccions municipals més aviat té poques possibilitats de continuar presidint el Consell Comarcal, i dit sigui de pas, de continuar cobrant els 63.000 euros, sou de president que, segons al seu dia varem poder a la premsa, entre socialistes i republicans tant alegrement van augmentar, pràcticament van doblar, el sou del president anterior, durant l’actual legislatura.
L’únic consol que ens queda és que al final la historia posa a cadascú al seu lloc, atribueix a cadascú les seves responsabilitats i les veritats s’acaben sabent.
“Creanme, les digo la verdad” ,....se’n recorden...

50 comentarios:

  1. Tens tota la raó, aquests si que són "armas de destrucción masiva..., de treball i benestar social", i amb l'amenaça d'tilitzar els seus caps "nuclears" contra els demés.

    ResponderEliminar
  2. Tingueu en compte que el Sr Pere Muñoz és professor d'història, el Sr Oscar Bosch és mestre ambdós funcionaris i del Sr Bernat Pellisa desconec la seva professió però m'atreviria a dir que poc o gens té a veure amb la tècnica i la indústria .
    Aquests senyors es creuen que la clau anglesa es diu així perquè s'utilitza amb la mà esquerra i és el que coneixen de teixit industrial i problemàtica laboral associada.
    Un funcionari no vol ni pot entendre l'angoixa de la possibilitat de perdre una feina o de no trobar-lo.
    Òbviament reconec que han estat prou intel ligents, no només per obtenir una feina apoltronat i segur, a més després d'enganyar-nos però això no els fa valedors del nostre error en donar-los el nostre vot.
    És possible que actuïn així per la seva extrema miopia però hem d'aprofitar la oportunitat perquè s'operin el més aviat possible perquè puguin seguir la seva vida privada obtenint els possibles beneficis en forma de pensions, oi Sr Pere? a veure si aconseguim un termini més al Senat i ens queda la pensió màxima, i el bé que estava d'Alcalde i Senador alhora ¡¡¡
    És clar, si no es presenten millor que millor, no els trobarem a faltar ja que no hi ha hagut període més nefast en el quefer municipal i comarcal

    ResponderEliminar
  3. Son perillosos (per ineptes) no més s'han preocupat de la cadira i encolomar la Ribera ha les mal dites Terres de l'Ebre, en contra del progés i allunyar-nos de la civilització a la majoría de riberencs, que no hem volem saber res ni de Tortosa ni Amposta

    ResponderEliminar
  4. Estic d'acord amb tu, comentari de les 06:45
    Però t'has equivocat, els caps d'aquests trio són antinuclears, antifàbrikdFlix, antifumerals,...
    Han enganyat al poble de Flix, ells volen turisme i agricultura, i que ens convertim en un poble dormitori, és a dir, treballar a Tarragona, Lleida,... i a dormir a Flix.

    ResponderEliminar
  5. És al•lucinant, com la gent s’apropia dels pobles i de les comarques, tothom que escriu en aquest poble, ho fa en nom del “poble de Flix” o de la “majoria dels riberencs”. Els pobles demostren la seva voluntat a les urnes, no als blogs, aquí el que podem posar son opinions personals. Al mes de maig hi haurà eleccions locals.... ja veure’m quin son els resultats. Lo bo del cas, serà que aquests que tant crítics sou amb els partits que han format el govern municipal, perdó, amb els partits, no, amb alguns partits, (PSC i ERC), sembla que n’hi ha d’altres que han passat pel govern municipal immaculats, sense taca ni responsabilitat, no tindreu el valor de presentar-vos. La majoria dels que critiqueu, inclòs el cantaire, segurament no heu estat mai al mon de la política municipal, i desconeixeu el funcionament de l’administració. Un ajuntament no fa el que vol, fa el que pot, i evidentment, sempre en funció de si té competència per a fer-ho, o no, i sempre, d’acord amb el que la llei marca. Critiqueu, que l’ajuntament vengui patrimoni, algú sap, que els ingressos procedents de la venda de patrimoni, no es poden destinar a despeses corrents, s’han de destinar o a inversions o amortitzacions, amb la qual cosa és impossible que es produeixi una despatrimonialització.

    En fi, no val la pena continuar, és predicar en el desert, per quatre gats, que sou no val la pena..... ja ho veurem a les eleccions, que son d’aquí a no rés.

    ResponderEliminar
  6. Ramon Sabaté Arqué, de Flix4 de febrero de 2011, 4:32

    Hola "amagat". T'anomeno així perque crec que és un monosílab evident per definir-te, doncs realment estàs amagat. Tu sabràs per quin motiu.
    Personalment entenc que hauries de ser més valent i donar la cara. Aixó et permetria contrastar moltes de les coses de les que sentes càtedra i de les que probablement, en algun cas, canviaries d'opinió.
    Ser persona pública no és res dolent, et permet rebre molt donant tot el que pots. És gratificant, de veritat t'ho dic. La gent et coneix perque tu et dones a conèixer i aixó ajuda a compartir i a millorar.
    Surt al carrer, dona la cara i explica el que el que tu penses. Tot ajuda, fins i tot a tu mateix.
    Bé, un cop dit aixó, et vull fer saber que mai he pensat en presentar la meva candidatura com a Cap de llista pel PSC a Flix. Penso que em conec prou com per saber, a dia d'avui, quines son les meves capacitats i quines les meves limitacions. També és veritat que m'ho han arribat a proposar des de diferents ambits peró la meva resposta sempre ha estat la mateixa: "No soc la persona ni és el moment". Interpreta-ho com vulguis.
    Flix necessita al cap devant una persona amb experiència i coneixement de la tasca municipal en tota la seva amplitud, capaç de gestionar i governar amb eficacia i eficiencia, envoltat d'un equip de persones disposades a treballar amb il·lusió pel poble. Dins aquest equip si que m'hi veig i si que hi vull seguir estant.
    Marc Mur, des del meu modest punt de vista, dona el perfil ideal i t'asseguro que ha estat una enorme traquilitat per a mi que acceptés el repte d'encapçalar la nostra llista i optar a ser el proper Alcalde de Flix.
    Per tant, RES DE BALL DE BASTONS, t'has equivocat de cap a peus. El teu intent de seguir creant polémica, a part de no tenir cap sentit, se'n ha anat a norris.
    No vull entrar a opinar ni a discutir el que dius en el teu escrit, no deixa de ser res més que una opinió. Però el que si et dic és que no coneixes prou a les persones de les que parles i em centro sol en la gestió municipal de l'Oscar. Tu no tens ni la capacitat ni els elements per poder jutjar la seva gestió. Pots discrepar en opinions, com tothom, peró desconeixes absolutament la seva gestió i els seus resultats. Ja els veuràs i espero que els sàpiguis apreciar.
    Si vols que en seguim parlant quedem un dia on vulguis, però,xeic! dona la cara d'una vegada! no passa res! Tothom pot dir la seva, però fem-ho cara a cara que és molt més beneficios per a tots.
    Si, aixó és el que vull, a mi si que m'importa saber qui ets, ès clar que sí! No sé de que coi tens tanta por!! És una actitud molt cobarda la teva i t'ho hauries de plantejar.
    El poble, per poder millorar, necessita diversitat d'opinions i de formes de pensar que es puguin contrastar i que ajudin a construir.
    Res més "amagat". Ja saps qui soc i on em pots trobar.

    Ramon Sabaté Arqué.

    ResponderEliminar
  7. Ramon, no serà difícil saber qui és... el seu nom estarà a les llistes de CiU a les properes municipals... o hauria de dir a les llistes de la plataforma? perquè ja no sé on és la diferència.
    I és normal que no dóni la cara... els mentirosos ja ho tenen això...

    Toni.

    ResponderEliminar
  8. Amb el teu silenci estàs fent un gran servei, no diguis mai qui ets.

    ResponderEliminar
  9. El Ball de bastons és l'únic que et preocupa, Ramon??? A banda de saber qui és el que va a l'aurora, és clar.
    Flix no et necessita, perquè també vas dir NO al MTC, et vas tancar al Consell Comarcal a menjar pernil, ten recordes???

    ResponderEliminar
  10. Ei! comences a ser aburrit, ja ningú et deixa comentaris. Canvia el xip.

    ResponderEliminar
  11. Por alusiones me he decidido a escribir en este blog anonimo, no para valorar sus escritos sino parao deciros que ni CIU es la Plataforma, ni la Plataforma es CIU.
    No voy a hacer públicas ni aquí ni ahora mis tendencias políticas, pero los que realmente me conocen saben cuales son.
    Por otro lado deciros que, gobierne quien gobierne, la Plataforma seguirá adelante en sus directrices: http://volemviureaflix.wordpress.com/qui-som/

    La Plataforma está integrada por personas de todos los colores políticos, le pese a quien le pese.

    ResponderEliminar
  12. No entenc ramon diu Flix necessita al cap devant una persona amb experiència i coneixement de la tasca municipal en tota la seva amplitud, capaç de gestionar i governar amb eficacia i eficiencia, envoltat d'un equip de persones disposades a treballar amb il·lusió pel poble. QUe passa que fins ara aixo no estva.. per aixo estem aixi... no???
    Visca Flix, Visca la Nuclear, Visca el Magatzem i Visca els llocs de treball que han creat l'ajuntament de Flix que son molt pocs...

    ResponderEliminar
  13. És objecte d’aquest Conveni establir la col—laboració entre les parts per a la realització de les
    obres de restauració del castell de Flix, fase II, d’acord amb el projecte corresponent.
    El pressupost total de les obres previstes és de 300.000,00€ IVA inclòs.
    El finançament es repartirà entre l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Flix. L’aportació de
    l’Institut Català del Sòl serà fins a un màxim de 150.000,00€ IVA inclòs i l’Ajuntament de Flix
    aportarà 150.000,00€ IVA inclòs.
    LLocs de treball dius....? no fan falta. Tenim diners de sobra, NO ESTEM EN CRISIS

    ResponderEliminar
  14. Sr. Masip!!! Ja te n'has enterat que el Sr. Pere està d'acord en renovar la llicència d'operació de la Central d'Ascó?

    ResponderEliminar
  15. És ben veritat que la ignorància és molt atrevida, i escampar veritats a mitges s'està convertint en un art per a certes persones anònimes de Flix.
    La primera fase de la restauració del castell va costar "0" € a l'ajuntament, es va financiar entre l'1 % cultural de la Generalitat i l'1 % cultural estatal. És previst que la segona fase es faci de la mateixa manera. Això es fa en diversos pasos, primer es signa el conveni entre la Generalitat i l'Ajuntament, després es redacta el projecte i a continuació es va a Madrid a gestionar l'altra part. La previsió és que a Madrid es pugui fer la segona fase com la primera perquè si no fos així, naturalment l'ajuntament no disposa de 150.000 € per al castell, tant de bó fos així!.
    Això s'ha explicat moltes vegades i en molts diversos àmbits, per tant només puc pensar que qui digui el contrari és per ignorància o mala llet.

    ResponderEliminar
  16. La ignorancia i el fanatisme politc,seran els causants que el MTC,no vingui a Asco.

    ResponderEliminar
  17. Sr. Anònim!!! ja te'n has enterat que una cosa són les 7000 tn de residus radioactius que volen posar a Ascó i una altra cosa la central nuclear?

    ResponderEliminar
  18. Sr Jaume Masip vostè té tot el dret a expressar la seva opinió.
    No obstant això, si us plau, quan ho faci, abans estudiï el que vagi a dir des de l'aspecte tècnic.
    Una central nuclear i un magatzem temporal centralitzat s'assemblen tant com un ou a una castanya.
    No hi ha color, podríem comparar-los, perquè vostè ho pugui entendre, a la diferència existent entre un ós en activitat a l'estiu i el mateix animal, ja que a vostè li agrada tant la naturalesa, en hibernació.
    Salutacions

    ResponderEliminar
  19. Aquestes tonelades estaran confinades,i no esparcides per el terme.No vulgusim crear una absurda alarma i pendre concencia que no vivim dins de cap PARC NACIONAL.

    ResponderEliminar
  20. Algu me pot explicar perque els alcaldes de flix i totes les seves tropes no volen un magatzem nuclear, pero volen una nuclear?? no ho entenc que fem amb els residus que fan la nuclear? a si ara hem sortireu en lo que no voleu els residus de tota espanya, els d'ascó si ... sempre el mateix rollo pero jo ara hem pregunto al racó de la pubilla posarem els residus de flix, i els que ercros ens portara de tarragona estos si que els volem ....`per cert molt bon lloc no'' per deixar residus??'

    ResponderEliminar
  21. Sr. anònim o anònima: només faltaria que no pugués expressar la meva opinió (jo al menys ho faig obertament i no amagat darrera l'anonimat). I gràcies per donar-me la raó, encara que no crec que fos la seva intenció, jo no he dit res de cap aspecte tècnic, només he dit (igual com vosté) que una cosa és una central nuclear i una altra molt diferent, un cementeri nuclear. Pel que fa a la hivernació, no cal posar l'exemple de cap ós, ja que semble que a vosté la natura tant se li fot, també hi ha ments humanes en estat d'hivernació, per dir-ho d'alguna manera... i ho dic sense ànim d'ofendre, aquest estat és tant legítim com qualsevol altre.

    ResponderEliminar
  22. Sr. Masip, i vosté ja sap que una cosa son 7.000 tn de residus radiactius controlats i una altra cosa 700.000 tn de residus fins ara abocats al riu i de ves a saber que?, i que a més de saber-ho vosté, continua treballant a ERCROS? Si tan defensa la natura, per que no plega del seu lloc de treball? Coherència, senyor, coherència, que és lo que a vosté li falta en els seus arguments.

    "Fes el que jo dic, però no facis el que jo faig" en resum.

    Passiu bé, i fins l'ERE que bé.

    ResponderEliminar
  23. Sr. anònim o anònima, veig que s'ha enfadat de debò i s'ha quedat sense arguments. Tant que ha arribat a l'atac personal. Quina tristor! Com no em puc defensar, sobre tot perquè no sé qui és, només em queda dir-li... adéu!

    ResponderEliminar
  24. I els demés que també treballen a ERCROS i estan en contra del magatzem de residus radiactius, hauríen de fer el mateix, no tota la incoherència l'ha de tenir el Sr. Masip.

    ResponderEliminar
  25. Esteu tots perduts, coninueu pensant fabrica-nuclear i nuclear-fabrica, i quan no penseu en això penseu en nuclear-fabrica i fabrica-nuclear. Així més tard o més aviat tots farem cap a...............

    ResponderEliminar
  26. Jo realment vull una nova central nuclear a Ascó, però si volem demanar-la, en primer lloc em de saber que farem amb els residus que estem generant.

    Per tant, una sol·lució és dir NO al MTC a Ascó, però llavors la próxima nuclear que s'hagi de construir a l'Estat espanyol probablement NO s'instal·larà a Ascó, pel mateix motiu que el MTC; i l'altra sol·lució és dir SI al MTC a Ascó perquè quan aixecarem el dit per demanar-la ja la tindrem aquí.

    ResponderEliminar
  27. A LA COMARCA ENS MANCA VISIÓ DE FUTUR i AMBICIÓ.
    Jo vull una altra central nuclear, ens em de fer especialistes en aquest camp, a l'institut de Flix preparar als nostres fills, cosa que no està passant ara per manca d'interès dels que manen.
    La resta de sectors económics s'han de potenciar més que fins ara, turisme, agricultura, fàbrica,...

    ResponderEliminar
  28. Es poden fer les coses malament, però pitjor que el que ho han fet els dos darrers dos alcaldes del nostre poble pel que fa a vetllar pels treballadors és impossible.
    Repte a qualsevol d'ells a que em indiqui un únic treball, llevat algun connectat municipal que hagin aconseguit crear durant la seva legislatura compartida.

    ResponderEliminar
  29. Ui! Ui! quin munt de plumeros convergents...espereus homes i dones, que la campanya electoral encara no ha començat!

    ResponderEliminar
  30. Hem donat suficients oportunitats als que ara dirigeixen perquè hagin demostrat la seva elevada incapacitat i oposició total a qualsevol tipus de nou projecte.
    Malauradament només ens queda donar l'entrada a altres perquè democràticament tinguin l'oportunitat de demostrar el mateix o potser siguin capaços d'escoltar una mica més i no s'assemblin tant als Gaddafis que ara tenim.

    ResponderEliminar
  31. Qualsevol tipus de nou projecte?

    ResponderEliminar
  32. Resulta vergonyos llegir alguns comentaris que es publiquen en aquest blog, la manca de respecte i de tolerància de molts dels que subscriuen els mateixos resulta ja intolerable. La comparació que es fa en aquest últim comentari als regidors de l'ajuntament elegits democràticament amb dictadors és un insult. És pot estar d'acord o no amb la tasca feta per un càrrec públic, és pot criticar la seva actuació, però els insults no caben en una societat que es diu "democràtica". De totes maneres els que queden retratats al final son els que escriuen.

    ResponderEliminar
  33. La democràcia és la dictadura de la majoria.
    En aquest poble hem tingut una legislatura inoperant
    Dos grups majoritaris i un afegit.
    Un primer alcalde més preocupat per la seva carrera personal i un segon que aspirava arribar al cim, seure a descansar i veure fins on havia escalat ..
    D'aquesta manera no es poden prendre decisions, unes es gestionen mitjançant el partit i les altres pel ".. jo em anire i aqui us quedeu .."
    Amb tots els respectes han estat quatre anys, almenys perduts per no dir una altra cosa .....

    ResponderEliminar
  34. Un ejemple,en tems de Franco ens van treure la bandera catalana.Avui en dia el nostre ajuntament,ens han tret de la sala de plens,la bandera del estat i la foto del rei.Axo es un ajuntament democratic?.No este en conte a la molta gent que ens sentim catalans i tambe espanyols.

    ResponderEliminar
  35. Tens tota la raó, és vergonyós, però, per desgràcia no queden retratats, s'amaguen darrera de l'anonimat.

    ResponderEliminar
  36. Qui són els retratats?, perquè gairebé tots son anònims! i amés m'han explicat que hi ha comentaris censurats.

    ResponderEliminar
  37. Perdona, però algú, només per estar d'acord amb l'Alcalde d'Ascó i el Magatzem Nuclear, em va tractar de "B O T I F L E R", si no recordo malament, a mí i als que pensem de la mateixa forma (també incloc al consistori del poble d'Ascó), disculpa que t'ho digui i que Vega em perdoni l'atreviment.

    ResponderEliminar
  38. azorat en quedo cada vegada que entro a este blog
    em creix la saliva de pensar el lo proxim escrit de cara a les munucipals. "los que van a l'aurora" fot canya continua aixi

    ResponderEliminar
  39. Senyor de l'aurora, on és el meu comentari d'ahir?

    ResponderEliminar
  40. anonim de les 14.13 perque senyor que no pot ser senyora?

    ResponderEliminar
  41. anònim de les 14:13, i tant que pot ser senyora, faltaria més! però com tots els rumors que corren sobre qui és es refereixen a homes, doncs...

    ResponderEliminar
  42. De piedra me habéis dejado con lo de la foto de Su Majestad y la bandera nacional. Creo que el Juez de Paz debería tomar cartas en el asunto y llevar el caso hasta el Tribunal Constitucional.

    ResponderEliminar
  43. Ya hace tiempo que sabemos que es señora,que le encanta subir en moto y que va de cabeza de lista de CiU en las proximas elecciones municipales.

    ResponderEliminar
  44. Ostras!!! anònim en castellà de les 4 h. això ho saps segur? perquè si fos així seria molt fort!!!

    ResponderEliminar
  45. Tambien sabemos que es un señor, que trabaja en la fàbrica y que su plato preferido son las albóndigas.

    ResponderEliminar
  46. Alguien sabe algo del follón urbanístico que retiraron del último pleno?

    ResponderEliminar
  47. Anónimo de las 7.47, esto suena a intento de despiste.
    Anònimo de las 8.40, creo que el que más sabe sobre este tema eres tu, Sr. L. T. i sinó pregunta a tus vecinos.

    ResponderEliminar
  48. Me llamo Luis Torre Marcaida y siempre acostumbro a dar la cara.
    Me han avisado, no conocía el foro, que salen mis iniciales en este foro y esto atenta contra mi derecho a la intimidad.
    Lo siento , nunca participo en estos debates y evidentemente no me he escudado jamas en el anonimato, fundamentalmente porque no lo necesito.
    Hubiera sido del genero imbécil que yo enviara el anónimo, cuando participé públicamente en el pleno y todos los asistentes me escucharon , y, precisamente puedo ser otras cosas pero no imbécil.
    Ruego al anónimo de las 16:27 que rectifique públicamente, que antes de aseverar calumnias se asegure, que si quiere conocer mi estilo franco y directo no tiene mas que ponerse en contacto conmigo que gustosamente le proporcionaré cualquier tipo de información que esté a mi alcance.
    Gracias

    ResponderEliminar
  49. Ondia!!!, les inicials LT només corresponen a una persona?????. Sempre s'aprenen coses noves!!!!

    ResponderEliminar