sábado, 5 de marzo de 2011

Desorientat

Desorientat, aquesta ha estat la meva primera impressió tot just acabar de llegir http://socialistesdelebre.blogspot.com/2011/02/records-notes-autobiografiques.html per primer cop la ressenya, biogràfica i vital, que l’antic i més perenne dels alcaldes democràtics de Flix, ha escrit amb la intenció de presentar-se davant dels seus actuals veïns com aspirant a ésser elegit President de la EMD (Entitat Municipal Descentralitzada) de Jesús, un nucli urbà autònom de la ciutat de Tortosa.
Això si, més que una biografia per a presentar-se com aspirant a president de la EMD sembla ser una biografia d’un aspirant a canonge de l’església de Jesús (Jesús el poble per suposat), ja que cada rengló d’aquesta és una continua referència al mon religiós, passat i actual, relat biogràfic en el que el personatge apareix com a marcat per una terrible premonició i on anem veient com quasi tots els fets remarcables de la seva infantesa sembla que l’empentaven, irremissible i indefectiblement, cap el poble de Jesús.
El desconeixement per part meva de tan particular trajectòria vital va produir en el meu interior un gran desassossec i desconcert, i pot ser per això que, en no sortir-me’n de la meva primera desorientació vaig voler tornar a rellegir tant fervorosa biografia i, la veritat sigui dita, encara va ésser pitjor el remei que la malaltia, perquè tot just trobar-me amb la seva primera frase, “Vaig nàixer prop de l’aigua...” vaig quedar trasbalsat ja que la primera imatge que hem va venir a la ment fou la de veure’l com el petit Moisès biblic, sortint de Flix en un cistellet i fent cap uns quants anys més tard a la riba dreta de Tortosa.
S’ha de reconèixer que continua essent un animal polític de primer ordre, amb un poder d’adaptació a l’entorn admirable, camaleonic, demostrant aquesta capacitat, fins i tot, en una de les facetes en el que ell sempre ha estat molt curós, el seu lèxic, “era la nostra aula menudeta..”. Definitiu.
Continua també, com no, fent ús d’aquesta carrega poètica en les seves descripcions, encara que aquest cop crec que a carregat massa la ploma en la seva declaració de amor i fervor jesusenc. No dubto que alguns dels seus actuals convilatans de Jesús senti instants d’emoció durant la lectura d’aquest manifest, com tampoc dubto del sentiment contrari, el de la tristor, que alguns dels seus antics convilatans, els de Flix, sentirien al comprovar com, de sobte, han desaparegut aquelles flamarades de sentiment flixanco amb les que tot sovint ens obsequiava.
Res, no ni queda res de res, solament esperit Jesusenc, tot i que em fa l’efecte que algú dels seus actuals veïns se’n adonarà al rellegir-la que, al mig d’aquesta biografia, hi apareix una mena de forat negre, un forat negre d’uns 50 anys aproximadament, durant els quals el nostre antic alcalde, aigües amunt de Jesús, va deixar, políticament, moltes petjades, algunes de les quals no van ésser, diguéssim, menudetes.

11 comentarios:

  1. És clar, si el mestre espiritual dels actuals dirigents socialistes del nostre poble és aquest individu, especialment del nostre estimat Batlle, que Déu, si existeix o Moises, que sembla que si existeix, ens ajudi ......... .
    Encara sort que sembla que la majoria és van, però els que volen quedar-se .......
    Així ens va, que creu Déu meu que creu ......

    ResponderEliminar
  2. BO NO,BONISSIM ¡¡¡¡¡¡¡

    ResponderEliminar
  3. MES VAL QUE EL RIU SE L,ENPORTES,JA QUE NO EN SAVEU DE LA MISSA,LA MITAD.....

    ResponderEliminar
  4. Aquet "Moisés" es el que ha de salvar al habitans de la Ribera, en continuar a les garres de Reus-Tarragona, incloen´t-nos a la pobra 5ª provincia i aplican´t el seu léxic atortosinat.

    ResponderEliminar
  5. La plaga biblíca del troll.

    ResponderEliminar
  6. Trollarem fins que la Ribera quedi deslligada en tots el aspectes, al pedaç politic de la 5ª provincia encuberta, que ens allunya del pogrés i la civilització. Amb personatjes com el que escriu l'article i alguns com tu, sou el que ens heu fotut en aquets merde, sense que cap habitant ribenc, hagi manifestat la seva satisfacció pel canvi obligat, seguint les directrius de quatre visionaris il.luminats tortosins, que no volen el nostre benestar si no el seu, ja que, sense la Ribera no son res, cosa que ells saben i tú pel que dius ignores.

    ResponderEliminar
  7. For ever troll,nana,nanananaaaaaaa,for ever troll......

    ResponderEliminar
  8. ei, sou boníssims per la ribera nord, quin nivelazo...

    ResponderEliminar
  9. Deixa'm endevinar-ho, la propera entrada, aproximadament, sobre que el problema nuclear del japó, no té res a veure amb el cementiri nuclear, com diuen aquesta colla d'ecologistes tronats!
    Nuclearitzat? Japonitzat?

    ResponderEliminar
  10. Amic desorientat ja has vist que les voreres dels carrers ja no les fan la brigada, ara les fan les empreses constructores del poble amb personal "ves a saber d'on". I asobre a un carrer per on transitem tots els convilatans.

    ResponderEliminar
  11. Tu desorientat amb el venut de Flix i jo acollonat amb els venut del Consell.El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha aprovat una moció per al desenvolupament econòmic de la comarca, un acord que subscriuen tots els grups polítics (ERC, el PSC, CiU i els independents) i que serà el full de ruta que determinarà les actuacions a emprendre els pròxims anys. L'acord proclama la Ribera d'Ebre comarca energètica i vol convertir-la en un pol energètic tant de producció com de recerca i formació. “Tenim dues nuclears, una hidroelèctrica i som una de les zones de desenvolupament prioritari de parcs eòlics, un potencial que s'ha d'explotar”, va manifestar el president del Consell de la Ribera d'Ebre, Bernat Pellisa.

    ResponderEliminar