miércoles, 31 de octubre de 2012

Descansat

Descansat.

I ben descansat he quedat després de prendrem tot un any sabàtic respecte a aquest blog.
Entenia que tots teníem dret a descansar una mica. Per una part crec que a mi mateix em convenia allunyar-me’n un període de temps i per l’altra part vosaltres, amables lectors, mereixíeu descansar també una llarga estona de les meves dèries.
No vull pas amagar-vos que al principi d’aquest període vacacional vaig arribar a creure que realment no hi tornaria a dir la meva en aquest blog i, la veritat és que costa tornar-hi després de tant de temps. Et venen, amb tots dos sentits, mil i una d’excuses i tants o encara més dubtes sobre la idoneïtat de tornar-hi; per una part penses “...de ben segur que ja no val la pena, ...si el que tu dius en realitat no l’importa a ningú, ...que si ja fa un any que no dius res,...deixa’ls tranquils que ja estan aquestos del Parlem-ne, que si...”, però al poc temps també penses “... que no home que no, tira palante, que tot està més parat que l’arribada del gas a Flix, (se’n recorden?),...que aquests del Parlem-ne ja no diuen res de res, ...perquè t’has de posar en camises d’onze vares si als que ara manen sembla que tot els hi estigui bé?...,
I la veritat és que crec que sí, ...sí home sí..., que sí val la pena tornar-hi, ...temes per a omplir renglons en tens un cabas,...i és que mira que n’hem vist de grosses al llarg de tot aquest any, de molt grosses...,
Desprès d’observar una mica el panorama local penso que amb aquest tarannà que té el nostre govern municipal, si les expectatives de cara a les properes eleccions municipals son de que tornin a manar els que ara ens manen, crec que potser caldria plantejar-nos el fet d’enviar-los tots a casa seva i contractar a un professional que en sabes una mica d’organització i així estalviar-nos diners i disgustos perquè si fins ara, tot i limitar-se a gestionar el més essencial del poble, han estat capaços d’organitzar dos dels desoris més grans que hem viscut a Flix, m’esgarrifa pensar que pot passar si un dia d’aquets s’animen i diuen allò de “S’han acabat les misèries, anem a fer coses...” si això algun dia desgraciadament passes, el resultat de la seva empenta donarà per a ser tractat en almenys tres programes de “El Gran Debate de Tele5”, el seu presentador, l’inefable Jordi Gonzalez, crec que no donarà l’abast per a fer callar a les Rahola o als Mario’s Conde’s de torn, tots allí tractant i discernint les proeses del que poden ser capaços de fer els inquilins/nes de la nostra Casa de la Vila quan es decideixen a fer coses.
La barca, ai la barca,...és que quan i penso,...no se si m’agafen ganes de riure o de plorar..., “per Festes majors ja estarà funcionant”..., “volem que és repari com es feia abans...”, “bé, ara hem contractat a un especialista per a que ens digui si el que estem fent ho estem fent bé”,...sentir dir tot això i tenir la certesa de que ja no necessitaré, pels quatre pels que encara em queden, laca per tenir-los adreçats en un dia de vent, va esser tot d’una, els pobres s’hem varen quedar eriçats, tiesos com el pal ensabonat. Va esser quan vaig escoltar a la regidora que porta aquest negociat explicant la realitat de l’obra de la barca: feia mesos que s’estava fent una reparació i no tenen ni idea de que si el que allí s’està fent és el correcte....., amb totes aquestes ja m’he imagino el dia del viatge inaugural (segur que es farà) a tots els intrèpids navegants amb un neumàtic de tractor al coll per si fa el cas de que la reparació hagi anat d’aquella manera....
Per cert, continuant parlant de la barca, van estar interessants els debats i les reaccions que es van suscitar, ja fa uns pocs mesos, quan els de l’oposició varen plantejar en el seu full el tema del substituir la barca del riu de baix per un nou pont. En un blog de temàtica local el seu autor apostava per el manteniment de la barca al seu lloc i lloava la seva presencia com a element característic de Flix. Crec que l’autor d’aquella entrada està en el seu ple dret de defensar el que realment creu, però el que sí em van xocar fou la practica totalitat (tots menys un) dels comentaris fets a l’article abans esmentat, tots lloant la presencia de la barca, tots enaltint la seva figura majestuosa al mig del riu, tots destacant la imatge de postal que sovint ens ofereix..., però cap, cap ni un d’aquests comentaris deia rés de rés sobre si en ple segle XXI la nostra barca és el mitja més apropiat per a passar a l’altra banda de riu, i no ho feien perquè evidentment cap dels autors dels comentaris utilitza la barca per necessitat, seria interessant sentir a l’altra part, als que per necessitat han de fer us de la barca sovint o diàriament, plovent o amb fortes riades. No crec que aquests destaquessin precisament molt el tema de la postal i la seva figura majestàtica al mig del riu....
Ho he intentat, però reconec que no soc capaç de resistir-me a la temptació de destacar un d’aquests comentaris abans esmentats:
“Jo tambe estic a favor de la barca!!!! no m'imagino el riu sense la Barca per sempre!!!! cada mati quan passetjo el meu gos.... els meus ulls la busquen i no vec el dia que la torna a veure al seu lloc !!!AL RIU!!!!!”

Quina imatge mes bucòlica, quina imatge més poderosa que em suggereix...

Sí, la veig,... veig a la persona al Passeig del Ebre, quan ja el sol se’n va, ...a contrallum..., la seva figura agafant amb una ma la corretja del seu gos, (naturalment a l’altra ma una bossa de plàstic...), fins i tot sembla endevinar-se que porta una flauta....
Perdoneu-me la maldat però era molt difícil el resistir-me-li...
Crec que ja m’estic allargant massa, i és que tot un any sense escriure..., no obstant deixarem per la propera entrada (si no és que els abans esmentats es superen a ells mateixos i m’inciten a parlar d’altres afers) el poder comentar altres temes tant divertits com el parquet del Pavelló, les nostres Festes Majors...
Realment el nostre alcalde no ha tingut molta sort amb els seus col·laboradors, de vegades sembla com si fossin quintacolumnistes de l’oposició...
Per cert, parlant del nostre alcalde, política, molt política la seva opció de abstenir-se en la votació de la proposta que va portar l’ACN de Flix al Ple de l’Ajuntament per a declarar el nostre poble com integrant de l’Associació de Municipis per la Independència. La imatge resultant de la votació: una mica patètica si es vol, totes les regidores i tots els regidors votant a favor, i ell, el nostre alcalde, abstenint-se... però bé, ja se sap, quan un és membre de la Executiva Nacional del PSC no pot votar per la independència...., però... i que feia unes setmanes desprès tot esbanit presidint i hissant personalment la estelada al castell...?

Uhmmm..., com era aquell article de ja fa un temps en que parlava dels trileros...?

8 comentarios:

  1. Primer: felicitar a l'autor del bloc per la seva tornada, et trobàvem a faltar.
    Segon: l'autor del bloc de temàtica local esmentat crec que va fer de regidor durant vuit anys una meravellosa tasca al capdavant d'Urbanisme de la qual tots ens hem beneficiat. Una cosa semblant a l'experimentat a nivell nacional amb aquesta materia.Sobran més paraules.
    Per tant la seva opinió val molt més que les de tots nosaltres, en qualsevol assumpte i sobretot en la barca.El ho sap tot i de tot.! Quina sort haver nascut tan intel · ligent i capaç!

    ResponderEliminar
  2. I de la colla de caps verts que tenim a la junta del nostre volgut club ,juventud esportiva de Flix.

    ResponderEliminar
  3. Ui, ui, ui, t'hauràs d'esforçar més, em sembla que has perdut audiència, molta audiència! renovar-se o morir! que si les festes, que si el pavelló, que si els gas...ets anacrònic!
    Canvia d'estil, això es molt avorrit, fins hi tot el tema dels ex-regidors està esgotat...

    ResponderEliminar
  4. Sembla que el tema dels antics regidors no està tan acabado.Ahora mateix tenim un regidor que molt cansat i content de la seva gestió passa a la reserva.Creo recordar que fa només un any i mig que va ser reelegit i com sempre són raons personals per seva dimissió.
    De tota manera crec que no ho anem a trobar a faltar ja que la seva gestió no és que hagi estat molt brillante.La esperança és que el següent faci alguna cosa, que ja serà més del que ha fet aquest que se'n va, que no ha fet res, més que vendre la seva imatge de festes.

    ResponderEliminar
  5. Com sempre és millor esperar, ara je tenim els resultats del poble català. CiU i PSC ja poden pensar en dedicar-se a una altra cosa. Estem cansats de possibles corrupteles i de pagar. Ara és el moment en que el poble ha dit prou. Ahir les urnes es van omplir i ara és l'hora de buidar poltrones i omplir cadires de gent amb ganes de treballar per Catalunya. S'ha acabat d'omplir les butxaques, ara omplirem polígons; i amb això omplirem cases i boques dels que no sostre ni menjar. Si es pensa en el poble, en lloc de pensar en un nmateix,tothom h isortirà guanyant.
    La nova Catalunya independent estarà aquí més aviat del que alguns volen, i serà un estat on el poble decidirà i on no hi haurà lloc per als quatre que han mogut els fils fins ara.

    ResponderEliminar
  6. Quien te ha visto y quien te ve, y sombra de lo que eras

    ResponderEliminar
  7. Quien te ha visto y quien te ve. Au, jubilat, o ja ji estas?

    ResponderEliminar
  8. Molta independencia i la fabrica chapada. I ara que?

    ResponderEliminar