viernes, 19 de marzo de 2010

Petrificat



Petrificat m’he quedat avui durant el meu exercici diari, no pas físic que certament és el que realment em convindria, sinó durant el meu exercici diari de navegar per Internet.
Cada dia, després de fer un tast a l’actualitat general, faig un cop d’ull a l’actualitat local utilitzant com a portal d’entrada el blog de “Cossetes del dia a dia”, de la prolífica Eva_ja’m a la que, dit sigui de pas, admiro per la dedicació que té al seu blog, amb la constant actualització amb diversos temes, quasi be diàriament.
Després de llegir el seu tema del dia, el blog de l’Eva_ja'm té la virtut, al menys així m’he ho sembla a mi, de tenir una llista de blogs interessants, feta sense cap sectarisme ideològic, en la que totes les sensibilitats hi tenen cabuda, i això, almenys particularment per a mi, és molt útil per a poder fer-me una idea de tot el que bull en l’actualitat diària del nostre poble.
Així que després de llegir la seva darrera entrada i fer un cop d’ull als blogs actualitzats vaig veure que dos dels darrers actualitzats feien referència al MTC, un del regidor de l’ajuntament de Flix, Jaume Masip (el cito aquí perquè ell mateix es presenta amb aquet càrrec al seu blog, per tant entenc que com a càrrec públic puc fer-li aquests comentaris) i un altre, el de la plataforma “Volem viure a Flix”.
Al blog de la plataforma “Volem viure a Flix” anunciaven una “Xerrada Informativa sobre el MTC” per aquest proper dilluns dia 22 a les 7 de la tarda, acte al que penso assistir, i al blog del regidor Masip la seva entrada era “Cementiri nuclear, cara i creu”.
Xafarder de mena, en va falta temps per a llegir els comentaris que totes dos entrades ja tenien, i aquí comença el meu “empedregament”, perquè un comentari dels firmats per el regidor Masip i dirigit a membres de la plataforma estava fet, aquesta és la meva impressió, en un to inquisitorial fora de lloc.
Podries respondre a tres preguntes? la primera, quants sou. Home té bastant de gracia que ell, precisament ell, faci aquestes preguntes perquè també algú podria inquirir-lo en, quants son a Flix els contraris al MTC?, com és que l’ajuntament de Flix, tot i sabent que hi ha diferents sensibilitats al nostre poble en referència al MTC s’hi ha oposat? Retrau que l’ajuntament d’Ascó no hagi fet cap consulta al poble per saber el seu parer, ¿és que l’ajuntament de Flix n’ha fet alguna de consulta al nostre poble per a saber que en pensem, abans de tal i com ha fet, sense encomanar-se ni consultar a ningú, oposar-se a la decisió de l’ajuntament d’Ascó?
La segona, perquè us ompliu la boca amb els actes informatius i el del dilluns vinent només és en el sentit del si? continua preguntant el regidor Masip; home i el que me ho pregunta est tu? podrien contestar-li, ja que precisament l’ajuntament de Flix no ha fet ni, per el que sembla, vol fer cap d’aquestos actes informatius(que prengui exemple de l’ajuntament de Vinebre). La plataforma “Volem viure a Flix” ja en va fer-ne un amb les dues parts o parers, on va quedar pales que molta de la gent allí present era contraria a la posició que defensa el regidor Masip. Pot esser és per això que l’ajuntament de Flix no vol fer-ne cap d’aquets actes que ell reclama.
I la tercera, qui paga les despeses dels ponents del dilluns, sobre tot de l’alcalde holandes? I qui paga o ha pagat les despeses de la plataforma anticementeri?, qui ha pagat el rebut del que costa llogar dues vegades el teatre de la Llanterna de Mora d’Ebre?, qui ha pagat o paga totes les despeses que comporta tota la infraestructura que te aquesta plataforma?
Té alguna cosa a veure això amb comarca la diversificació econòmica, amb la que se suposa que hi esteu d'acord o continuarem per sempre amb l'error de caure amb monocultius industrials? continua preguntant el regidor Masip als membres de “Volem viure a Flix”.
Error de caure amb monocultius industrials parla el regidor Masip?, que tots sapiguéssim tenim al poble o comarca dos monocultius industrials, industria química i industria energètica, si el que insinua el regidor Masip és que pretendre continuar amb aquets models és un error que ho digui clarament i així a l’hora de les properes eleccions tots sabrem a que atendre’ns i evitarem que tot el personal és quedi com jo avui m’he quedat després de llegir els seus comentaris: petrificat.

13 comentarios:

  1. A mi em petrifiquen també els que no parlen, que estan a l'Ajuntament de Flix i a l'hora de votar sobre el MTC, va i s'abstenen, com és el cas d'un regidor d'ERC que no va estar en contra en el plenari passat.

    No ho va fer pensant ens els beneficis de la comarca o pel treball que l'MTC pot aportar a la zona, noooo!!!, ho va fer per que treballa a la central nuclear. Vaja pandilla d'interessats, "Vaya yo caliente y riase la gente", inútils, si no sabeu on esteu, no sabeu el que feu.

    ResponderEliminar
  2. El Sr. Masip regidor de l'Ajuntament de Flix, no vol més monocultius, la fàbrica SI suposo perque hi treballa, però les nuclears NO perque no hi treballa, i com sempre els que hi treballen que es vagin plantejant el fer-se pagesos, cambres, piragüistes,...

    Si fos per ell les nuclears les tancarien demà mateix, i després a diversificar-nos economicament o sexualment.

    ResponderEliminar
  3. Doncs ara,Petrificat s'ha quedat el Sr.Regidor J.Masip. Ara es pregunta; qui pagarà pintar les façanes dels blocs del parque? Aquesta pregunta és la que ha de contestar i d'una vegada per totes que deixi la Plataforma en pau, que al menys ells treballen.

    Respectem el SI o el No al MTC, però sense pintades, amb respecte d'opinions i civisme.

    ResponderEliminar
  4. Senyor “los que van a l’aurora” (ho he de dir així perquè no em puc dirigir a vostè pel seu nom ja que no el conec, bé potser sí que el conec, però no sé qui és, ja que parla des de l’anonimat, les seves raons tindrà): el primer que voldria dir-li és que al meu bloc no em presento només com a regidor, al perfil hi ha més coses, sense remarcar el meu càrrec públic i allí, generalment, expresso les meves opinions personals. Això no vol dir que no es pugui dirigir a mi com a regidor, però, espero que entendrà que li digui que, encara que estic acostumat a rebre critiques (només faltaria) no trobo bé que es facin d’amagat, tothom té dret a pensar el que vulgui i a expressar-ho lliurement des del respecte, per tant no entenc perquè hi ha gent que no s’atreveix a donar la cara. Per una altra banda, no estic d’acord amb el que diu del to inquisitorial, la inquisició era una altra cosa, he de reconèixer però, que a vegades ho faig amb una certa vehemència, provocada precisament pel to d’alguns comentaris i li asseguro que treballo, en aquest sentit de millorar com a persona, per a no caure en el mateix, per a mi error, de escriure en el mateix to d’aquests comentaris.
    En segon lloc li diré que la meva “relació” amb la plataforma “volem viure a Flix, ve de lluny perquè des del començament he expressat el que pensava sobre algunes formes de fer les coses, amb les quals no hi estic d’acord. Ho dic perquè crec que és molt important tindre una visió global de les coses, va molt bé per a estar millor informat i així no caure en l’error de fer comentaris esbiaixats i fora de context.
    La meva pregunta de quants membres té la plataforma, no és la primera vegada que la faig, crec que és necessari saber el suport que hi ha al darrera d’un col·lectiu que parla i opina sobre temes molt importants del poble i convindrà amb mi que no és el mateix ser quatre que quatre-cents, també penso que si no es vol fer públic, per alguna cosa serà, però no per un sa exercici de transparència. També hauria de saber que, encara que a nivell personal i també al seu bloc, totes les opinions que conec, excepte la de la presidenta, que mai he sentit que ho digui clarament, són a favor del MTC, però no tenen una postura oficial. Per tant quan pregunto “quants sou?”, no pregunto “quants sou a favor del MTC?”, vostè ha entès malament la pregunta precisament perquè, com molts altres, pensa que la plataforma esta oficialment a favor.
    I continuo pensant que l’ajuntament d’Ascó, no només hagués hagut de preguntar a la gent del seu poble què en pensava d’un tema tant important, amés ho hagués hagut de consultar amb el territori perquè això no afecta només a Ascó i a la vista està. Ells han pres aquesta decisió, bé, ja l’havien pres fa temps d’amagat, però jo crec que no es pot instal·lar el cementeri a la comarca en contra de tanta gent que ha manifestat la seva oposició, encara que n’hi hagués molts a favor, això està provocant una fractura social que s’hauria pogut evitar fent-ho bé des del començament.
    continua...

    ResponderEliminar
  5. ...continuació...
    En tercer lloc, el tema dels actes informatius: el tema tampoc anava per on vostè el vol fer passar, la meva critica és en el sentit de fer aquests actes només en un sentit, el d’estar a favor. Hauria de recordar que l’altre acte informatiu que es va fer, també anava només en el sentit d’estar a favor del MTC i si no va ser així va ser perquè a darrera hora el Sr. Sergi Saladié, personalment, va demanar participar-hi i això va fer que hi hagués opinions en els dos sentits.
    En quart lloc, el tema de les despeses: això és molt senzill d’entendre, les plataformes paguen les seves despeses amb les quotes dels seus associats, encara que no descarto que hi puguin haver altres aportacions i aquí no hi ha res d’estrany. Els actes que la plataforma “volem viure a Flix” ha fet a Flix, estan patrocinats per l’AMAC, però això es diu amb la boca petita i no consta enlloc, perquè?.
    I cinquè, el tema dels monocultius industrials: hauria de saber vostè que el problema principal del nord de la Ribera d’Ebre és precisament el tenir dos monocultius industrials, aquest problema el reconeix tothom, inclosos els membres de la plataforma i fins hi tot l’alcalde d’Ascó. Això fa que l’economia depengui, fonamentalment, de dos empreses, que quan tenen algun problema, com és el nostre cas, l’impacte és molt més gran que si els sistema estès basat en la diversificació econòmica, l’únic que vol dir és que hi hauria d’haver més empreses (no que s’hagin de tancar les existents) i si són de diferents sectors econòmics, encara millor. Per tant no vol dir, ni de lluny, el que vostè pretén insinuar. Per una altra part, en la meva opinió, basar el futur de la comarca en el cementeri nuclear no té res a veure amb la diversificació econòmica.
    Si us plau, hauria d’informar-se bé i llegir detingudament tots els aspectes d’un tema abans d’expressar la seva opinió. Li contesto per al·lusions personals però no tinc intenció de continuar aquest suposat debat, més que res perquè no tinc costum de contestar comentaris anònims i perquè em produeix una sensació molt estranya, com si parlés amb un encaputxat, jo em pensava, potser estic equivocat, que els que anaven (encara hi van?) a l’aurora (al rosari de l’aurora, per a qui no ho sap) anaven amb la cara descoberta, els que oculten la seva identitat, parlant del mateix context religiós, solen ser les vestes i els penitents de les processons de setmana santa, per motius evidents. Potser li hauria de canviar, per coherència, el nom al seu bloc.
    Bé, quedar-se petrificat (convertit en pedra o en fòssil), ha de ser una sensació molt desagradable, li desitjo sincerament una ràpida recuperació. Salutacions cordials.
    Jaume Masip Llop

    ResponderEliminar
  6. Ningú està basant el futur de la comarca en el cementeri nuclear, encara menys la Plataforma Volem viure a Flix.

    La Plataforma reconeix que a la Ribera Nord hi ha monocultiu industrial, però no és el problema principal, i la solució passa per diversificar en altres sector, però sense posar pals a les rodes a les noves propostes sorgides d'aquest monocultiu, sempre i quan respectin les mesures mediambientals, de seguretat,... exigides per la normativa actual.

    ResponderEliminar
  7. Jaume, aprofita les petrificacions personalitzades del nostre municipi per oferir una visita guiada al museu de pedra Flixanco (diversificació aconseguida pel malestar general), perque crec que aviat en serem molts de fossilitzats.

    ResponderEliminar
  8. Si us plau, Montse, no em facis fer un recull de les vegades que l'alcalde d'Ascó, el gerent de l'AMAC, molts membres actius de la plataforma (encara que no oficialment) i els de volem viure a la Ribera, han dit que del MTC en depèn el futur de la comarca.
    I, si el monocultiu industrial no és el principal problema, quin és? i si la solució passa per diversificar, jo crec que és així, com és que volem continuar, en el futur, amb el monocultiu nuclear amb el cementeri? perquè les nuclears acabaran tancant, no perque ho demanin alguns, sinó pel seu propi disseny i quan ho facin què? no seria millor començar, ara que encara hi som a temps, a treballar per un futur diferent del passat que ens ha portat fins on som?

    ResponderEliminar
  9. Ja que parleu de veritats a mitjes..., per que no s'ha dit res sobre les visites del nostre ex-alcalde Pere Muñoz a Le Borsele, al magatzem d'Holanda?.

    ResponderEliminar
  10. Veritats a mitges pk no parlem sobre els fangs de flix que ningu ens ha explicat res.... volem informacio

    ResponderEliminar
  11. Holes!!! feia dies que no entrava al teu bloc i avui m'has alegrat el dia!!!

    gracietes per entrar al meu bloquet i sobretot per aquests comentaris que has fet al teu article!!

    m'ha fet molta il.lusió!!!!
    per cert, el meu pseudònim és Eva_yam (yam és de yamaha)

    Felicitats pel bloquet!! segueixo el teu bloc des de el 1r. dia, m'agrada com escrius i es una pena que signis baix l'anonimat però ho respecto!!!!!! amb alguns escrits estem d'acord i amb altres no! però no et deixo cap comentari perquè passo d'opinar i d'entrar amb aquestes coses ja què la gent s'ho pren al terreny personal!!!!

    Felicitats, et seguiré llegint!!!!!!!!!!
    petonetsssssssssss

    ResponderEliminar
  12. Volem feina a Flix, Ascó, Riba-roja, Vinebre,... prop de casa nostra.

    Ja n'hi ha prou de dir NO, hem de dir SI.

    ResponderEliminar
  13. Anonim diu que no ens han explicat res dels fangs de flix. la xerrada que es va fer ho va explicar clarament. suposo que faran allo que van explicar, no?

    ResponderEliminar