jueves, 19 de mayo de 2011

Allargat


Allargat es el terme, referit al període de campanya electoral, que m’agradaria escoltar, ja que conforme van passant els dies això va cobrant una mica de color.
Aquells que feia temps que no deien res per fi s’han decidit a parlar, aquells als que ningú els deia res ara van queixant-se per les cantonades de sentir-se dir el que és va dient per el poble ( i per el to de les seves queixes indica que els hi cou força), en fi, que ara que alguna cosa es mou, ara que està agafant una mica de color, ja s’acaba.....o no?...
Cadascú té les seves aficions i manies. No sabria en quina categoria encabir la que jo tinc en tot allò que fa referència a la publicitat electoral del meu poble. Fa anys que vaig fen-me una col·lecció amb tota la paperassa que cada quatre anys han anat enviant-me els partits i les persones que al nostre poble s’han presentat en totes les conteses municipals. A l’hora de arxivar els nous missatges escrits faig una mirada als que ja fa temps tinc guardats i no puc evitar tenir sempre un regust de melancolia al comprovar de com passa el temps per a les persones i també per a les propostes. Naturalment em fixo en totes aquelles persones retingudes, allí al paper, en el temps i també en els missatges i en els eslògans, comprovant com van canviant i adaptant-se als nous temps.....encara que de vegades un és pot endur una sorpresa que et fa pensar que en realitat potser els temps no han canviat molt per a alguns (almenys en les formes).
Això és el que em va passar l’altre dia al anar a guardar el bonic ( i suposo que costós) llibret que els senyors del PSC varen tenir la delicadesa d’enviar-me. Dintre del sobre i havia una cartolina que, al col·locar-la al costat d’una de més antiga, em va fer adonar-me’n que, de vegades, les coses no canvien tant com ens podríem pensar.










Eslògans, audiovisuals, formes i persones coincidint altre cop al cap dels anys.
Quan els mateixos de la cartolina actual, ara molt més luxosa que la del seu passat, parlen que, com a bagatge important en la seva candidatura, ofereixen la seva experiència municipal, tremolo com un gat a la cuina de un restaurant xines de Singapur de tan sols pensar que tornéssim a tenir les mateixes receptes amb pràcticament els mateixos doctors que durant tants i tants d’anys varen aplicar-nos els remeis i les medicines que, al final, així ens varen deixar.
Però també s’ha de dir, que de tant en tant, quan un pensa que ja ho té tot vist, de repent, encara ens podem quedar parats de la capacitat que tenen alguns de sorprendre’ns amb les seves actituds i iniciatives.
Quan vaig assabentar-me de la seva existència el meu primer pensament va esser : “el típic vídeo de promoció política que ara tothom ja fa”, però no, estava equivocat, allò era diferent, estava davant d’un nou concepte del vídeo musical, un nou camí experimental en el llenguatge cinematogràfic fins ara mai explorat.
Vaig quedar-me pegat a la pantalla del monitor quan vaig visionar-lo per primer cop.

L’aparició estel·lar del nou veí de Jesus en aquest vídeo té moments que ja per sempre quedaran en la nostra memòria col·lectiva.
Ni els millors moments de Ortega Cano en la seva participació a “Mira quien baila” pot superar-lo. Crec qu es pot endevinar la ma de Santiago Segura, el de Torrente, en la direcció d’aquest nou format conceptual del videoclip.
Hi cops en que, de repent i sense buscar-ho, et sents reconfortat en el teu sofriment diari.........

36 comentarios:

  1. cagadets, cagadets esteu, los de convergència!!! i deixeu en pau al pobre Antonio Sabaté, que prou pena té d'acabar de cap de llista a una EMD, després de tot el que ha sigut.
    A més, és ell qui ha decidit no ser de Flix.
    Sort diumenge, que us farà falta!!!

    ResponderEliminar
  2. Què vol dir un "futur en tu"?
    Traduit al castellà vol dir "futuro en ti", serà que volen un "futur amb tu" o sigui un "futuro contigo".
    Els Tortosins són uns sobrats.
    Ven fotut els hi espera el futur amb el PSC-PSOE

    ResponderEliminar
  3. QUE A LA GENERALITAT MANA CIU!!!
    Si volem aconseguir inversions per Flix, ara toca CiU.

    ResponderEliminar
  4. Crec en flix, crec en flix.. Ells creuen en flix o en lo que es poden beneficiar? Un alcalde/sa o grup de gobern no mira pel seu propi interés! Pk si tingessin dos dits de front alguns ja siria hora de que seu deixon esta! Pk si si tenen experiencia.. Pero en dos coses: tindre el cul pegat a les cadires de l'ajuntament i en tindre la cara molt dura! Ja esta be de que sempre solton el mateix rollo, pk si ens paresim a veure les coses tal com son.. la sorpresa podría ser molt gran! Pero a vegades ho penso la gent de flix te el que es mereix! Hasta que no ens la fotessim las morros ningu obrira els ulls!

    ResponderEliminar
  5. el poble ja ha parlat, i bastant clar, que diras ara "aurorero"????

    ResponderEliminar
  6. ENHORABONA CIU!
    Heu triplicat el numero de Regidors.
    Ara toca ACTUAR EN POSITIU!

    Per la Campanya que heu portat no us ha sortit tan malament.

    ResponderEliminar
  7. Allargast, Arramblats, Numerats, Desorientats, Azorats, Fotografiats, desorgasmats, Emmarcats, Escurats, Alliçonats, Col•lapsats, Constitucionalitzats, Aplafonats, Ofegats, Petrificats, Desolats, Bocabadants, Socarrats, Enganyats, Desil•lusionats, Capficats, Emparedats, Sorpresos ,Esperant , Embadats, Virtualitzats, Estranyats, Ignorants, Desorientats, Astorats, Indignats,
    Paraules que defineixen perfectament bé, l’estat d’ànim en que us trobeu avui tu i els del teu partit, veiem com tot Catalunya es torna blava i vosaltres, després de dos anys de mentides, d’ intoxicació generalitzada, i sobretot de joc brut, heu perdut unes eleccions que de fa molt temps consideràveu que guanyaríeu per majoria.
    Fes-nos un favor, deixa’ns en pau i tanca el teu blog i un altre: EMIGRA

    ResponderEliminar
  8. Enhorabona CiU,ara podreu ajudar a pagar el deficit.

    ResponderEliminar
  9. objectiu 1100 vots, casi..
    quina llàstima, la campanya més bruta que s´ha vist mai a Flix...
    els resultats han posat a cada un al seu lloc

    ResponderEliminar
  10. com és que no publiques els meus comentaris? ja veig que la censura és lo teu, a saber quans n'hauràs censurat!
    Per cert ara el convergents estan molt calladets i els de la plataforma desapareguts, perquè sera?

    ResponderEliminar
  11. Enhorabona als de ciu. Una lectura desapassionada fa veure que han tret uns bons resultats. Han tret 300 vots més, el doble del que tenien a les ultimes eleccions, 2 regidors més, quan els altres dos partits han baixat, uns, els d’erc perdent casi be la meitat dels seus vots, de 840 a 480, i perdent 2 regidors i els socialistes també han perdut vots, així que sense partidismes, cal reconèixer que han fet uns bons resultats. Han fet una campanya valenta i ara per ara, mal els hi pesi a segons qui, tenen la paella pel mànec. Crec que Mur voldrà pactar molt més en els de ciu que no pas en los d’erc, son gent més valuosa i a més a més son els que tenen la clau de la porta de la generalitat. Suposo que s’heu faran valdre. És el joc polític agradi o no agradi.

    ResponderEliminar
  12. Bé, ara sí que ja sé segur qui ets, la no publicació dels meus comentaris am bles teves inicials m'ho confirma.
    He de dir que no tens vergonya d'haver intentat embolicar i intoxicar la campanya i la precampanya, i més encara sent un candidat a la llista de CIU.
    Déu-ni-dó quina cara!!!

    ResponderEliminar
  13. La meva anònima enhorabona per als de CIU de Flix, i també per la resta de la Comarca i Catalunya.

    ResponderEliminar
  14. Ay, carai, jo malpenso d'un candidat del PSC, tot i que n'hi ha d'altres dels d'ERC que també donen el perfil, o potser no, igual es una peixatera, un urbano, un jubilat, un pagés, un banquer, un antiecologísta, un mosso d'esquadra, una enfermera, una dona de fer neteja, un inmigrant, lo mourinho, un transexual, lo barquer, ol capellà, la panadera, la farmacéutica, los del Misèria i companyia, i un llarg etc..., Au ves, i segueix buscant qui ta pegat, ja, ja, ja....

    ResponderEliminar
  15. Els temps canvien .......
    Canvien d'idea dels polítics oportunistes enganyant als seus votants
    Molt be per Pere Muñoz, molt be pel PSC I ANEM A CREMAR BIOMASSA EN FLIX QUE NO FA FUM.
    El gas si que fa fum, la llenya, la palla .... no.......
    La noticia es del 2006
    Tras el intento fallido de la empresa norteamericana Enron para construir en la Ribera d'Ebre una central de ciclo combinado de 1.600 megavatios durante la pasada legislatura, ahora es la eléctrica Iberdrola la que ha fijado en esta comarca una de sus próximas inversiones. Se trata de una central de ciclo combinado en Riba-roja, con gas natural como combustible, de 800 megavatios de potencia. Este proyecto entronca con el Plan de la Energía del Ejecutivo catalán, que provoca el rechazo político de los partidos políticos de izquierda en la comarca y ha puesto en pie de guerra a los grupos ecologistas.



    Iberdrola ha iniciado los trámites para construir dos grupos de generación de electricidad en Riba-roja de 400 megavatios cada uno. La eléctrica depositó a principios de julio un aval bancario del 2% del coste del proyecto en el Ministerio de Medio Ambiente, que ha abierto la tramitación de la central, cuyo proyecto está sometido a una primera fase de exposición pública. La comarca cuenta con dos centrales hidroeléctricas en los embalses del Ebro en Riba-roja y Flix, además de dos centrales nucleares en Ascó y de varios proyectos de centrales eólicas en marcha.

    "Nuestra comarca ha sido ya bastante solidaria", señala el presidente del Consejo Comarcal, Josep Arnal (PSC). Algo parecido piensa el alcalde de Flix y vicepresidente comarcal, Pere Muñoz (ERC), quien subraya que el principal objetivo del plan catalán de la energía es acercar los centros de producción a los centros de consumo, el mismo criterio que esgrime el Departamento de Trabajo e Industria de la Generalitat para oponerse a la instalación.
    Partidarios

    El proyecto ha encontrado también partidarios. El alcalde de Riba-roja, el socialista José Luis Aparicio, ya ha tomado posición a favor de la central térmica por la generación de riqueza que supondría para el municipio. De esta forma se ha enfrentado a la opinión general del PSC y a la mayoría del Consejo Comarcal, que ha votado en contra de la instalación de la central. Convergència i Unió (CiU), por su parte, ha encontrado en estas divergencias entre los socialistas un argumento político de primer orden para desgastar al PSC. El alcalde de Móra la Nova, Joan Sabanza (CiU), recuerda que los convergentes "siempre" se han situado a favor de proyectos energéticos en la zona por la "especialización" que existe en el territorio. CiU fue la principal valedora del polémico proyecto de Enron, incluido en la planificación energética del último Ejecutivo de Jordi Pujol. "Estamos batiendo récords de consumo; en la comarca tenemos las líneas de evacuación suficientes... hay que terminar con la cultura del 'no a todo", señala Sabanza.

    Los grupos ecologistas Gepec y Ecologistas en Acción están en pie de guerra contra el proyecto. A pocos kilómetros de Riba-roja hay proyectadas dos centrales más, una en Faió y otra en Mequinensa, en la comunidad autónoma de Aragón pero con influencia directa en el río Ebro...

    ResponderEliminar
  16. I el parc solar de la Devesa,ni fum ni fa,ni cap lloc de treball,solamant ocupan un gran terreny dels pocs que tenim a Flix per posar industria.Tambe amb la benediccio del sr. Pere Munuz.

    ResponderEliminar
  17. Aqui tot igual, que no sabeu el resultat de les eleccions de diumenge. Em penso que ha quedat bastant clar!

    ResponderEliminar
  18. He assistit a la presentació del projecte de biomassa.
    M'ha semblat entendre que no hi haurà molts llocs de treball nous
    Crec que consisteix en un pas de personal de la fàbrica a les noves instal.lacions
    Bé .... almenys igual aconseguim mantenir llocs de treball actuals
    Però de nou impuls industrial res de res, per a la nostra decepció després de l'anunci de l'Ajuntament.
    Sort i salutacions

    ResponderEliminar
  19. Ja és ben veritat que hi ha gent que només enten el que vol entendre, no fos cas que hagués de felicitar a algú enlloc de criticar-lo. El que han dit sobre els llocs de treball és que 24 seran directes perquè són de fabricació i els que podrien ser comuns són els que es generaran per manteniment o administració.
    Em sembla que una noticia com aquesta, si se és honrat i noble, és per a felicitar a tothom que hi ha treballat des de fa més d'un any i mig, la resta continua sent la mateixa brossa mental habitual en aquest bloc pseudo-convergent.
    Ah! i el més fort és que hi ha qui diu que això ha estat gràcies als de volem viure a Flix! això si que ja és de jutjat de guàrdia!!!

    ResponderEliminar
  20. A mi lo que m'extranya d'aquesta nova planta de fabricació de pellets, es que ERCROS hi participa amb el 50%, o sigui entre 10 i 15 mil.lions d'Euros, però d'invertir el que calgui en el canvi d'el.lectròlisi de mercuri a membrana, no hi diuen res de res, es extrany trobo.

    ResponderEliminar
  21. S'ha de saber que l'hipotétic, i molt desitjat per alguns, canvi de l'electrolisis actual per la tecnologia de membrana no és segur que sigui una garantia de futur. El futur de les empreses depén del mercat dels seus productes ( i el clor ja fa temps que va de baixa), clar que per a saber això s'ha de pensar cinc minuts, cosa que per a la majoria de comentaristes d'aquest bloc sembla que és un esforç massa gran. Amés, una elèctrolisis de membrana funciona amb MOLTÍSSIM menys personal i per tant significaria reduir encara més els treballadors, per tant morts per un costat i ferits per l'altre.
    Es pot entendre que es vulgui apostar per línies diferents i amb un futur molt interessant? i sobre tot, es pot entendre que s'aposti per fer productes acabats amb molt valor afegit?
    Un altre gall potser hagués cantat si la fàbrica hagués apostat fa temps per envasar la lejia en lloc de vendre-la tota per a que l'envasi un altre (ara ja no s'hi és a temps encara que som els primers poductors de tot l'estat) perque el que de veritat dona diners és vendre producte final, no a l'engròs i els pèl·lets són un producte final que AMËS! competeix amb el gas-oil.
    Parlar és molt fàcil, parlar saben del què parles requereix un esforç, esforceu-vos o calleu, si us plau que això ja cansa!

    ResponderEliminar
  22. Gràcies al anònim de les 6:51.
    Ell ho sap tot i els altres han de tancar les seves boques o en aquest cas teclats
    Proposo que a partir d'ara només escrigui el i els altres llegim bocabadats de tant coneixement
    De vegades em pregunto que fan aquest tipus de persones que no es dediquen a posar negocis si tant saben ..........
    Els altres participants només mostren la seva preocupació de que sigui només una maniobra per iniciar el fi de l'activitat industrial fins ara desenvolupada.
    A propòsit, anem a canviar les nostres calderes i bombes de calor a fusta, ¨ pellets ¨, que sortirà rendible
    Srs siguem seriosos, el presentat no dóna més de si, no és un brillant futur industrial, suposa un petit alleujament en aquests difícils moments i com a tal hem de valorar i res més.

    ResponderEliminar
  23. Tic mes fe amb el magansem d'Asco,com a desenvulupament del nostre territori,que cualsevol industria que es pugui instalar.Ara que tenim l'oportunitat,obriu els ulls senyos politics...

    ResponderEliminar
  24. M'agradaria saber què dirieu si això ho hagués aconsseguit CIU, jo penso que és una molt bona notícia per a Flix, quants pobles la voldrien! i estarien esbanits de la vida! però vosaltres no, no podeu reconéixer una cosa ben feta, que no és la solució a la crisis, val, que no són 400 llocs de treball, val, llavors què, diem que bueno... vale... si voleu...si no hi ha més remei, monteu aquí esta empresa....
    Per favor!

    ResponderEliminar
  25. La biomasa es una PROPOSTA ben feta, no pas una cosa ben feta, fins que no estigui implantada i en funcionament, per mi es sols una proposta, igual que ho van ser la fàbrica de plaques solars i "Sinthesia". Lamento que Inquide i Recuprod caiguin en l'oblit, doncs aquestes ja estaven funcionant i les hem perdut, sense oblidar també que Kemira més aviat que tard desapareixerà de Flix. Ara, ja em podeu mal interpretar com vulgueu.

    ResponderEliminar
  26. Qui les ha perdut a Inquide,Recuprod, Kemira???.... l'Ajuntament. Au homes!!!! siguem seriosos!!!.

    ResponderEliminar
  27. Noi, si que et costa pair els resultats?

    ResponderEliminar
  28. Crec que la gent de Flix, us conve més pertanyer a Lleida que a Tortosa.

    ResponderEliminar
  29. Que fort! Com és pot permetre que pasi això? Diuen que la campanya de CIU ha estat molt agressiva, però hi els que han dit mentides -es que no és agressiu enganyar!-excloure veïns del govern de l'ajuntament. Perquè realment no em parlem de polítics, sinó de veïns: amics, veïns del carrer, familia, gent del blog de pisos. Però no és agressiu això. No voler l'ATC, sense consulta popular, o voler tancar una nuclear, o no tenir cap mena de projecte per la fàbrica, - no és agressiu això?- estar al govern de l'ajuntament per defensar la teva empresa, on no hi treballa ningú conegut, -no és agressiu això? No és una burla!
    Durant aquests quatre anys han fet veure que hi havia harmonia i ara de repend decideixen que CIU fora. I el més fort, marxen desapareixen tots els polítics vells, de fa temps. I es dediquen a escriure als blogs, a ofendre, a dividir, a causar crispació, que no és agressiva aquesta post campanya. Senyor Pere tot i que vosté a marxat hauria de dir al seu equip de govern que facilitesin la feina als membres actuals d' ERC, en compte de cripals i buscar enemigs!. Tot plegat, la campanya,la post campanya és agressiva. Desde el meu punt de vista el poble ha estat enganyat - els que han votat a PSC han votat un senyot Marc Mur intel.ligent que volia fer un govern de consens que volia sumergir la població de Flix (i ens han enganyat)- els que han votat a ERC pobrets han perdut dos regidors i els que perdran amb aquesta campanya de crispació, de descualificació, dividint a la població i oferint incertesa (perquè heu marxat!! si encara hi sou Sr. Muñoz, tot i que ara em contestarà el Sr. Masip (Relacions públiques), i els de CIU també enganyats perquè volien que ens representes Montse!!!!!. Però es clar l'heu maxacat. Ai no perdoneu vosaltres no heu estat agressius, heu estat mentides i traidors per davant li heu fet una cara i per darrere...ja ho tenieu tot pactat...

    ResponderEliminar
  30. Le recomendaria al anonimo de las 14:10, que fuera al psicologo o mejor al psiquiatra.

    ResponderEliminar
  31. La veritat és que sabia que els convergents-plataformeros eren embolicadors, però esteu arribant a uns nivells que us esteu superant! avui fins hi tot m'han dit que els de ERC han amenaçat de mort a gent de CIU, aquí els únics embolicadors sou valtres! i si no esteu a l'ajuntament és per culpa vostra!!!

    ResponderEliminar
  32. Pareu ja de dir que ERC vol tancar la nuclear i la fàbrica, sabeu que això no és veritat!l¡únic que no volen es el cementeri nuclear!!!

    ResponderEliminar
  33. Vaig votar CiU, convençut que eren alternativa i que per fi podríen fer alguna cosa, però ara que veig tanta ràbia acumulada per part de les persones a qui vaig depositar la meua confiança, em decepciono. Feu el favor de reflexionar per què esteu fóra, i deixeu d'acusar els altres. No m'ha agradat gens com heu portat les coses després de les eleccions, i és un sentiment compartit per molta gent que també us va votar. La feina a l'oposició és molt dura i complicada, però molt important, també. Poseu-vos a treballar d'una vegada!!

    ResponderEliminar
  34. Alguns feu pena, parleu d'agressivitat?. Ja es cert lo de la "paja en ojo ajeno" i la "viga en el propio".

    ResponderEliminar
  35. Heu perdut tant els d'ERC, que encegats per la ràbia voleu fer l'oposició de l'oposició per a veure si us recupereu, i se us nota tant, que fins hi tot fa pudor a falsos comentaris.

    ResponderEliminar
  36. Què es pitjor?, perdre esperant perdre o perdre esperant guanyar??? que és el més normal? reflexionar perquè has perdut esperant guanyar o donar la culpa als altres perquè no has guanyat? com diu el anònim de les 2.19 paja en el ojo i viga en el propio i no se val a dir pues com no he guanyat pues no jugo.

    ResponderEliminar